Nikon a lansat Nikkor Z 35mm f/1.4. Caracteristici de top pentru poze și video spectaculoase

28.06.2024
Nikon a lansat Nikkor Z 35mm f/1.4. Caracteristici de top pentru poze și video spectaculoase

561Nikon a lansat recent NIKKOR Z 35mm f/1.4. Acesta este un obiectiv prime wide-angle compatibil cu aparatele foto mirrorless cu montură Z, format full-frame/FX. Iată o privire detaliată asupra noului produs gândit de cei de la Nikon pentru fotografi și cineaști.

Dimensiuni și caracteristici

NIKKOR Z 35mm f/1.4 are o greutate de doar 415 g, măsoară 75 x 87mm (3.0 x 3.4 inch) și acceptă filtre cu diametrul de 62mm. Acest nou obiectiv prime wide-angle are o diafragmă maximă luminoasă de f/1.4. NIKKOR Z 35mm f/1.4 are o distanță focală de 35mm și o distanță minimă de focalizare de 27 cm. Pe camerele Z cu format DX, obiectivul devine unul prime echivalent de 52mm, apropiat de clasicul 50mm standard.

Modelul folosește un motor pas cu pas pentru autofocus și are un inel de control care poate fi personalizat pentru a opera o gamă de funcții. Poate fi folosit ca un obiectiv ușor wide-angle pe camere full-frame sau echivalentul aproximativ de 53mm pe camerele APS-C ‘DX’ de la Nikon. Garniturile din design oferă protecție împotriva prafului și nu lasă să pătrundă picături de apă în interior.

Claritate și versatilitate în condiții de iluminare scăzută

Nikon NIKKOR Z 35mm f/1.4 știe să pună în valoare o largă paletă de scene și subiecte. De la portret și fotografii de stradă până la poze cu animale de companie, acest obiectiv versatil promite să fie preferatul fotografilor și cineaștilor. Distanța focală de 35mm este apropiată de cea a vederii umane. Pe de altă parte, focalizarea apropiată de doar 27 cm este ideală pentru capturarea detaliilor.

Motorul pas cu pas pentru autofocus oferă o focalizare rapidă și silențioasă atât pentru fotografii, cât și pentru video. Diafragma, compensarea expunerii și sensibilitatea ISO pot fi controlate ușor cu inelul de control integrat.

Preț și disponibilitate

Nikon NIKKOR Z 35mm f/1.4 va fi disponibil de la mijlocul lunii iulie 2024 la un preț recomandat de $599,95, echivalentul a €561 pe piețele din Europa.

Sursa: DPReview

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult