Până nu demult, mirrorless-ul era privit ca o ramură minoră a fotografiei. La peste 10 ani de la lansare, vedem că aproape toţi producătorii de camere foto au îmbrăţişat acest format şi au lansat modele full frame. Iată care sunt aceştia:
Cei de la Sony au fost primii care au pus un senzor full frame într-un aparat foto mirrorless. Trei generaţii mai târziu, japonezii se bucură de o gamă variată de aparate foto şi de obiective. Pentru aproximativ €2000, Sony A7 III este considerat cel mai bun aparat foto mirrorless din punct de vedere al rentabilităţii. Cel mai scump model din gamă, Sony A9, este apreciat pentru sistemul excelent de focalizare şi pentru cele 20 de cadre pe secundă pe care le poate înregistra, fără a obtura vizibilitatea fotografului.
Anul 2018 a fost cel în care primii doi producători de camere foto cu obiective interschimbabile au lansat modele mirrorless full frame. Canon a debutat cu modelul EOS R şi o mână de obiective de o calitate foarte bună. Canon are avantajul excelentei tehnologii Dual Pixel, prin care focalizarea este foarte precisă. Acest model a fost dedicat profesioniştilor care deja foloseau produsele Canon.
Pentru a atrage masele, Canon a lansat modelul EOS RP, un model de 26.2 megapixeli şi un preţ de aproximativ €1200. Cele 5 obiective native, disponibile în acest moment, nu sunt tocmai accesibile, însă Canon are la îndemână o selecţie excepţională de obiective DSLR, ce pot fi adaptate cu uşurinţă la noile camere.
Nikon are, de asemenea, două modele disponibile pentru cei care preferă ecosistemul respectiv. Nikon Z6 şi Z7 sunt două camere foto ce emulează tandemul Sony A7 III şi Sony A7R III. Prima cameră este destinată utilizării generale, în timp ce a doua se pretează fotografilor ce au nevoie de o rezoluţie foarte mare: 45.7 megapixeli.
Nici Nikon nu are o selecţie impresionantă de obiective native, lansând cele două camere tot în 2018. La fel ca în cazul celor de la Canon, Nikon pune la dispoziţie un adaptor prin care obiectivele DSLR pot fi folosite fără probleme.
Cunoscuţi mai mult pentru excelenta familie de aparate foto pe formatul micro 4/3, Panasonic a surprins pe toată lumea în 2018, când a anunţat că încheie un parteneriat cu Sigma şi Leica. Acest parteneriat presupune crearea unei noi familii de camere şi obiective, The L Mount. Primul aparat care s-a folosit de această montură a fost Leica SL. Pentru cei care îşi doresc o nouă cameră full frame, dar care nu dispun de banii ceruţi de Leica, Panasonic a lansat modelele S1, S1R şi, mai nou, a anunţat modelul S1H. Acestea sunt modele în oglindă a ceea ce Sony are deja în gamă: A7, A7R şi A7S, ultimul dintre acestea fiind croit pentru nevoile videografilor.
Primul nume care iese în evidenţă este Olympus. Spre deosebire de Panasonic, Olympus crede exclusiv în avantajele sistemului micro 4/3. Camerele sale cu senzor mai mic permit crearea unor obiective mai compacte, iar pentru o parte din utilizatori acest lucru contează mult.
Fujifilm se află într-o ligă proprie. Gama principală de aparate foto încorporează senzori APS-C. Obiectivele pe care le oferă sunt de înaltă calitate şi se adresează entuziaştilor şi profesioniştilor care sunt de părere că se poate şi fără Full Frame. De menţionat este gama de camere cu senzor de format mediu (mai mare decât full frame).
Pentax a atras atenţia tuturor prin declaraţii oficiale conform cărora utilizatorii de mirrorless full frame se vor întoarce la aparatele Single lens reflex camera în maxim 3 ani. Este ultimul producător ce refuză să migreze către mirrorless. Ca atare, toată gama Pentax este formată doar din camere DSLR.