DJI Osmo este una dintre cele mai apreciate camere video 4K de dimensiuni mici, care sunt livrate cu un sistem de stabilizare de tip gimbal. Luând în considerare preţul, performanţa şi calitatea stabilizatorului, cât şi integrarea cu software pentru mobil, Osmo reuşeşte să ofere o soluţie aproape completă pentru videografii amatori. Desigur, există câteva aspecte care pot fi îmbunătăţite, iar noul Osmo Plus este soluţia pentru cei care au nevoie de puţin mai multe funcţii.
Osmo Plus vine cu acelaşi sistem de stabilizare activ pe trei axe, asemeni predecesorului său, similar cu cel pe care îl integrează şi în dronele semi-profesionale din seria Phantom. Mânerul beneficiază de un suport pentru smartphone reglabil, cât şi de toate butoanele necesare stabilizării şi înregistrării de materiale cu ajutorul camerei video. Diferenţele între Osmo şi Osmo Plus sunt însă evidente atunci când analizezi obiectivul celor două aparate. În timp ce modelul iniţial oferă o distanţă focală fixă, Osmo Plus vine cu un obiectiv cu zoom.
Acesta beneficiază de zoom optic de 3,5 ori, în timp ce software-ul poate să mai apropie subiectul de încă două ori în modul digital, însă doar în cazul filmărilor în rezoluţie Full HD. Osmo Plus a mai primit şi posibilitatea de a realiza clipuri de tip „hyperlapse”, iar sistemul de stabilizare al camerei este îmbunătăţit, însă nu foarte diferit de cel lansat în trecut.
O cameră similară a fost integrată de curând şi pe dronele Inspire 1 de la DJI, sub numele Zenmuse Z3, care beneficiază de aceleaşi funcţii noi. Compania anunţă însă utilizatorii că Zenmuse Z3 şi Osmo Plus nu sunt însă compatibile.
Cei care îşi doresc un Osmo Plus îl vor găsi în magazine la preţul de 500 de dolari de sine stătător (pentru cei care probabil au deja un Osmo şi stabilizator), în timp ce varianta cu stabilizator inclus va costa 650 de dolari.