Cu preţ de 3000 dolari, GTX Titan V este cel mai puternic accelerator grafic NVIDIA, echipat cu tehnologii de procesare neurală şi recomandat profesioniştilor care lucrează cu volume mari de date, desfăşurând simulări ştiinţifice şi analize care necesită precizie impecabilă a calculelor efectuate.
În goana de a face din GTX Titan V cea mai puternică placă video din lume, NVIDIA pare că a ignorat câteva măsuri de siguranţă, total neimportate pentru jocuri, însă esenţiale pentru a asigura integritatea calculelor ştiinţifice. Potrivit analizelor făcute de experţi din industrie, GTX Titan V este incapabil să producă rezultate de încredere în calcule matematice complexe, de vină fiind o problemă hardware care predispune la coruperea datelor păstrate în memoria plăcii video.
Concret, în încercarea de a maximiza performanţele, NVIDIA ar fi ales să nu folosească tehnologii avansate pentru detecţia a erorilor de memorie. Asta nu constituie o problemă în cazul jocurilor şi aplicaţii GPU compute mai puţin intensive cu folosirea memoriei video , motiv pentru care plăcile video GeForce destinate consumatorilor nu includ această tehnologie. Însă GTX Titan V este un produs adresat profesioniştilor, pentru care memoria video de capacitate mare şi capabilă să gestioneze volume mari de date fără riscul apariţiei erorilor este esenţială în obţinerea unor rezultate predictibile la calcule ştiinţifice.
Într-un prim comentariu pe această temă, NVIDA reafirmă încrederea în funcţionarea corectă acceleratoarelor grafice din gama Tesla, din care face parte şi GTX Titan V, precizând totodată că produsul într-adevăr foloseşte tehnologii de detecţie a erorilor pentru memoria video.
Dacă se confirmă, problemele semnalate deocamdată doar de un grup restrâns de utilizatori ar putea afecta serios vânzările de acceleratoare GTX Titan V către clienţii din mediul business.