Gigabyte GeForce RTX 2080 Gaming OC review: mic, dar neaşteptat de puternic

25.10.2018
Gigabyte GeForce RTX 2080 Gaming OC review: mic, dar neaşteptat de puternic
Concluzii

Concluzii

Implementarea Gigabyte Gaming OC de GeForce RTX 2080 pare la prima vedere să fie una anemică, însă demonstrează că nu este tocmai aşa. Aceasta reuşeşte să ţină pasul cu celelalte variante, chiar dacă este în urmă cam în toate testele. Adevărul este că diferenţele de performanţă nu sunt tocmai mari. Ba chiar am putea spune că în anumite situaţii este vorba mai degrabă despre diferenţe care pot intra lejer în marja de eroare a testelor.

La capitolul avantaje faţă de alte modele RTX 2080, avem dimensiunile mai scăzute, care asigură compatibilitatea cu mai multe configuraţii şi carcase, alături de un preţ puţin mai mic faţă de soluţia ASUS. Faţă de MSI Gaming X Trio, preţul este comparabil, în timp ce frecvenţele din fabrică sunt mai mici, iar temperatura de rulare zi zgomotul mai mare. Dacă aveţi de ales dintre acestea două, probabil că soluţia MSI este cea de preferat, asta dacă aveţi loc de ea în carcasă.

Deşi nu am testat încă şi probabil că nici nu vom mai testa modele RTX 2080 până când nu apar jocuri care să folosească tehnologiile Ray Tracing şi DLSS, soluţia Gigabyte Windforce OC, care pare să fie identică la exterior cu acest Gaming OC, dar cu frecvenţe mai mici din fabrică, ar trebui să fie o propunere interesantă. Asta numai în cazul în care poate să urce la frecvenţe apropiate prin overclocking, preţul său fiind cu câteva sute de lei mai ieftin. Am dori înasă să testăm şi o astfel de implementare înainte să tragem o concluzie despre aceasta.

Galerie foto

Acum că am cam „terminat” cu seria RTX 2080, urmează un articol mai mare despre RTX 2070, având la îndemână alte trei plăci. Din lipsă de timp, pe acestea le vom include într-un singur articol.

Gigabyte GeForce RTX 2080 Gaming OC se găseşte în magazinele din România la preţuri de aproximativ 4.300 lei.

Părţi pozitive

Mai uşor de integrat în anumite sisteme, datorită dimensiunilor reduse
Consum mai mic de energie (TDP 230W)
Preţ mai mic decât al altor implementări de RTX 2080
Posibilitate mare de overclocking

Părţi negative

Dimensiunea redusă duce la turaţie mai mare a ventilatoarelor
Rulează la temperaturi mai mari decât alte modele RTX 2080
Nu este atât de ieftină pe cât ne-am fi aşteptat

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult