Intel Lunar Lake: Aproape 24 de ore de autonomie a bateriei. A depășit Apple MacBook M3

19.09.2024
Intel Lunar Lake: Aproape 24 de ore de autonomie a bateriei. A depășit Apple MacBook M3
Foto: Shutterstock

Intel pare să fi făcut un salt mare în ceea ce privește autonomia bateriei pentru laptopuri.

Noile procesoare mobile Lunar Lake ale companiei tech promit să depășească chiar și cele mai optimiste așteptări, punând sub semnul întrebării supremația îndelung recunoscută a MacBook-urilor în această privință.

Lunar Lake vs. MacBook-uri

Conform unui test de autonomie realizat de Lenovo, noul său model Yoga Slim 7i Aura Edition, echipat cu procesorul Core Ultra 7 258V, a reușit aproape 24 de ore de redare video continuă.

Mai precis, dispozitivul a funcționat timp de 23 de ore și 54 de minute într-un test de redare video locală, depășind atât MacBook-urile cu procesor M3, cât și pe cele cu M2 cu peste cinci ore.

Lansare și alte detalii

Aceste cifre vin înaintea debutului oficial pentru laptopurile dotate cu noile cipuri Intel, programată pentru 24 septembrie 2024.

Lenovo pare să fi dezvăluit aceste informații mai devreme decât era așteptat. Pentru a pune lucrurile în perspectivă, în același test, MacBook-ul cu procesor M3 a rezistat 18 ore și 32 de minute.

Varianta cu M2 la bord a ajuns la 18 ore și 19 minute.

Inovațiile din spatele Lunar Lake

De ce sunt aceste procesoare eficiente? Intel a folosit o abordare nou în proiectarea lor: a subcontractat producția către TSMC, un producător de renume în industrie.

Mai mult, a renunțat la tehnologia Hyper-Threading, prezentă de mult timp în procesoarele sale, în favoarea optimizării consumului de energie.

De asemenea, noile cipuri pun accentul pe nucleele eficiente ca principali factori de performanță.

Specificații Lenovo Yoga Slim 7i Aura Edition

Acest laptop are un ecran de 15,3 inci, până la 32GB de RAM LPDDR5X 8533MHz, un SSD PCIe Gen 4 de 1TB, o baterie de 70WHr și Wi-Fi 7.

Întrebarea care rămâne este: poate Intel să mențină nivelul de performanță odată cu atingerea acestei autonomii?

Procesoarele Lunar Lake au maximum opt nuclee, ceea ce ar putea fi o limitare în sarcinile care au nevoie de multe fire de execuție simultane.

Viitorul laptopurilor

În cazul în care aceste cifre se vor confirma în testele independente, am putea asista la o schimbare majoră în peisajul laptopurilor.

Intel pare pregătit să ofere o alternativă puternică pentru utilizatorii care vor să pună autonomia pe primul loc.

Sursa: Digital Trends

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult