Intel recunoaște problemele de stabilitate ale procesoarelor Core din generațiile 13 și 14. Care este cauza și cum va fi rezolvată problema

23.07.2024
Intel recunoaște problemele de stabilitate ale procesoarelor Core din generațiile 13 și 14. Care este cauza și cum va fi rezolvată problema
Foto: Intel Corporation

În primăvara acestui an, Intel a făcut declarații oficiale legate de problemele de stabilitate întâlnite de utilizatori la procesoarele Core din generațiile a 13-a și a 14-a. În luna mai, Intel afirma că neplăcerile întâlnite de posesorii acestor procesoare erau cauzate de profilurile incorecte incluse în BIOS-urile plăcilor de bază dedicate acestor cipuri.

Din păcate, în ciuda actualizărilor acestor BIOS-uri, problemele au persistat, fiind scoase în față chiar și de companii producătoare de jocuri, care s-au plâns că nu pot găzdui serverele dedicate pentru aceste jocuri din cauza problemelor omniprezente cu aceste tipuri de procesoare Intel.

După câteva luni de liniște, Intel revine cu o nouă explicație oficială: pe baza analizelor extinse ale procesoarelor Intel Core de generație 13 și 14 returnate de clienți, s-a ajuns la concluzia că voltajul de funcționare ridicat cauzează aceste probleme de stabilitate.

Conform Intel, o eroare într-un algoritm microcod duce la cererile unor valori incorecte de voltaj de către procesor. Intel pregătește un patch microcod pentru a corecta această problemă, acesta urmând să treacă prin multiple scenarii de testare a stabilității procesoarelor Core de generația 13-a și a 14-a înainte de a fi lansat. Astfel, Intel urmărește ca acest patch să fie disponibil pentru partenerii hardware de la mijlocul lunii august.

Pentru a se asigura că acest patch va corecta toate problemele raportate de utilizatori, Intel își îndeamnă toți clienții care se lovesc de aceste inconveniente de stabilitate ale procesoarelor Core de generație 13 și 14 să contacteze serviciul de Customer Support al companiei pentru a primi asistența adecvată.

Sursa: Darkside of Gaming

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult