Întrucât avem la îndemână un SSD, singurele teste importante care pot fi realizate într-un mediu de review sunt cele de viteză. Rezistenţa în timp nu poate fi testată în doar câteva zile, însă Kingston asigură garanţie cinci ani pentru modelele KC400. Orientativ, modelul testat a rulat la 66-67 de grade pe întreaga perioadă de testare, indiferent de nivelul de stres aplicat, în condiţiile în care în carcasa PC-ului temperatura medie era de 34 de grade.
Configuraţia pe care KC400 a fost testat a fost una de medie pentru zilele noastre, fiind bazată pe un procesor AMD FX-8320 cu overclock la 4.0 GHz, 8 GB memorie RAM DDR3 la 1600 MHz, GPU NVIDIA GTX970, alături de încă un SSD Kingston ssdNOW V200 şi un hard disk Western Digital Caviar de 640 GB. Sistemul de operare folosit a fost Windows 10, iar toate aplicaţiile de testare au fost folosite în variante „free”.
Testele demonstrează că în mare parte modelul KC400 de la Kingston se încadrează în specificaţiile oferite de companie. Vitezele maxime atinse în transferuri secvenţiale au fost de 502 MB/s pentru scriere şi 557 MB/s pentru citire în ATTO Disk Benchmark.
Majoritatea testelor descriu însă viteze de aproximativ 450 MB/s la scriere şi 500 MB/s la citire, chiar şi după testări repetate. Această performanţă va fi probabil reprezentativă pentru transferuri de fişiere mari în utilizare normală. Pentru fişiere multe şi mai mici, performanţa descrisă de testele 4k sunt probabil cele care trebuie luate în considerare. În funcţie de dimensiuni, acestea pot oscila între 20 MB şi 230 de MB.
Modelul KC400 de la Kingston în varianta de 256 GB oferă performanţă decentă pentru categoria de preţ în care se încadrează, însă vine la pachet cu o serie de funcţii avansate care sunt adresate mai degrabă către cei care lucrează în mediul corporate. Pentru utilizare acasă, nu este obligatoriu necesară activarea securităţii, iar funcţia de recuperare a datelor în cazul unei pene de curent probabil că nu va fi folosită prea des.
Vestea bună este că noul KC400 este garantat pentru 5 ani de utilizare în condiţiile în care suprascrii 65% din capacitatea sa în fiecare zi. Având în vedere că majoritatea utilizatorilor vor instala sistemul de operare, câteva aplicaţii şi poate 1-2 jocuri pe partiţia principală, acesta ar putea să funcţioneze la parametri normali mult mai mult de atât.
Dimensiuni reduse
Performanţă înaltă
Funcţii de securizare şi recuperare a datelor
ATA Security trebuie activat înainte de partiţionare