NVIDIA GeForce RTX 2070 review: ASUS ROG Strix, MSI Armor şi MSI Gaming Z

08.11.2018
NVIDIA GeForce RTX 2070 review: ASUS ROG Strix, MSI Armor şi MSI Gaming Z
MSI GeForce RTX 2070 Gaming Z – Prezentare

MSI GeForce RTX 2070 Gaming Z – Prezentare

Pe de altă parte, implementarea de RTX 2070 Gaming Z de la MSI este modelul cel mai puternic din gamă, fiind livrat din fabrică cu frecvenţe mult mai înalte, oferind (în teorie) o experienţă semnificativ mai bună. Desigur, aceasta vine la pachet şi cu un preţ semnificativ mai mare şi vom vedea la capitolul performanţă dacă diferenţa dintre cele două este justificată, mai ales după ce ajungem la capitolul overclocking.

Din punct de vedere al design-ului, modelul Gaming Z este bazat pe un PCB foarte similar, posibil chiar acelaşi de pe RTX 2070 Armor, foarte lat şi la fel de lung. Diferenţa de dimensiuni este dată de sistemul de răcire, puţin mai avansat şi mai eficient.

Avem parte de radiatoare mai înalte, însă coolerele par să fie de dimensiuni similare. Aceleaşi plăci de metal se regăsesc pe PCB, însă de data aceasta placa de pe spate nu are rol doar de a disipa căldura de la memorii şi GPU şi pe partea din spate, ci şi de a ţine placa dreaptă, pentru a evita efectul de îndoire în timp.

Din acest motiv, placa este livrată şi cu un suport de susţinere, care se montează pe carcasă, pe care noi nu l-am montat, întrucât nu urma să lăsăm placa mai mult de câteva zile instalată în sistem. În cazul în care optaţi pentru acest model, sugerăm însă să investiţi câteva minute în montarea suportului. RTX 2070 Gaming Z este o placă video destul de grea, iar în timp aceasta ar putea crea probleme, în special pentru slot-ul PCI-Express în care este instalată, greutatea putând duce la îndoirea acestuia.

Alimentarea este de asemenea realizată folosind un combo 6+8 pini, iar configuraţia conectorilor este aceeaşi: 3 x DisplayPort 1.4, un HDMI 2.0b şi un USB Type-C. Design-ul este ceva mai atractiv, cu iluminare şi în jurul ventilatoarelor, însă pe laterală doar logo-ul MSI se aprinde, nu şi sigla GeForce RTX.

Galerie foto

 

Părţi pozitive

NVIDIA a realizat un cip nou pentru seria 2070, nu a refolosit 2080-uri inferioare
Seria 2070 este mai puternică decât vechea serie 1080
Sistemele de răcire de pe implementările MSI şi ASUS sunt foarte bune
Performanţă foarte bună, în special în 1440p

Părţi negative

Există două variante de cipuri TU106, iar NVIDIA nu a anunţat asta dinainte
Cipul „inferior” a putut fi mai bine overclockat, în timp ce modelele superioare au atins frecvenţe mai modeste
Tehnologiile RTX şi DLSS nu pot fi testate din lipsă de jocuri compatibile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult