Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 va putea rula jocuri în rezoluție nativă 1080p

13.05.2024
Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 va putea rula jocuri în rezoluție nativă 1080p

Lupta la vârf în piața la vârful pieței smartphone-urilor se dă pe mai multe fronturi. Fiecare producător plusează cu ecrane, camere, dar mai ales cu performanțe demne de un flagship.

Aproape toate smartphone-urile de top ale momentului folosesc procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. În plus, Samsung primește o versiune specială „for Galaxy”, pe care o montează pe telefoanele sale de top. Potrivit Android Police, noua generație de procesoare Gen 4 va debuta în toamna acestui an, în timpul evenimentului anual Snapdragon din octombrie.

Conform celor mai noi informații, Snapdragon 8 Gen 4 ar trebui să poată rula jocuri precum Genshin Impact în rezoluția sa nativă de 1080p. Acesta este un joc care are nevoie de multă putere de procesare pentru a rula pe telefoane, mai ales în rezoluție 1080p nativă. Deși unele rezultate de performanță preliminare au apărut recent pe internet, încă nu avem detalii oficiale pentru a înțelege adevăratul potențial al GPU-ului oferit pe noul Snapdragon 8 Gen 4.

Snapdragon 8 Gen 4 ar putea fi mai puternic decât ne așteptam

Detaliile despre viitorul chipset mobil Qualcomm sunt destul de vagi în acest moment. Cu toate acestea, un raport de la sfârșitul lunii aprilie susținea că seria Xiaomi 15 ar putea fi primul telefon care va fi lansat cu noul chipset Snapdragon 8 Gen 4.

Alte surse spun că procesor va fi destul de gurmand și că va fi nevoie de baterii mai mari pentru a face față puterii mai mari de procesare care va duce la un consum de energie mai mare. Aparent, procesorul ar putea avea nevoie de o baterie de 6.000 mAh, care să asigure autonomia necesară pentru o zi întreagă de utilizare.

Acest lucru ar putea duce la telefoane mai butucănoase și mai grele, dar și la un risc mai mare de supraîncălzire pentru procesor, dată fiind puterea de procesare mai mare și consumul de energie majorat, mai ales în timpul sesiunilor mai lungi de gaming.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult