Samsung lansează SSD-ul 990 EVO Plus. Compatibilitate PCIe 4.0 și viteze de top în clasa sa

27.09.2024
Samsung lansează SSD-ul 990 EVO Plus. Compatibilitate PCIe 4.0 și viteze de top în clasa sa
Foto: Samsung

Samsung Electronics a anunțat lansarea modelului 990 EVO Plus, o noutate în gama sa de produse SSD de top. Oferind compatibilitate PCIe 4.0 și cea mai recentă tehnologie NAND, 990 EVO Plus este o soluție ideală pentru consumatorii care doresc performanțe și eficiență energetică îmbunătățite pentru computerele lor. Noul model de SSD este optimizat pentru jocuri, afaceri și proiecte creative.

În viața noastră de zi cu zi avem nevoie de tot mai multe date pentru imaginile distribuite pe rețelele sociale și streaming-ul video de înaltă calitate. Modelul 990 EVO Plus este conceput pentru utilizatorii de laptopuri și desktopuri care doresc viteze de procesare mai rapide și o capacitate de stocare crescută.

– Hangu Sohn, vicepreședinte al echipei Memory Brand Product Biz de la Samsung Electronics

Performanță îmbunătățită și eficiență energetică

Modelul 990 EVO Plus se bazează pe zeci de ani de pionierat investiți de Samsung în tehnologia semiconductorilor, având fiabilitate dovedită. Vitezele de citire secvențială ajung până la 7.250 megabyți pe secundă (MB/s) și vitezele de scriere până la 6.300 MB/s, o îmbunătățire de până la 50% față de modelul precedent, 990 EVO. Performanța îmbunătățită se datorează celei mai recente tehnologii Samsung V-NAND din a 8-a generație și controlerului de 5 nanometri (nm), în timp ce scutul termic inovator, acoperit cu nichel, minimizează supraîncălzirea, permițând o eficiență energetică cu 73 % mai mare decât predecesorul său.

Modelul de 4 TB are o viteză de citire aleatorie de top în industrie, de 1.050K IOPS și 1.400K operațiuni de intrare/ieșire pe secundă (IOPS) pentru scrierea aleatorie. Această performanță remarcabilă aproape că rivalizează cu cea a produselor SSD bazate pe memoria cache DRAM, în ciuda faptului că nu o utilizează, modelul fiind, astfel, o soluție optimă pentru jocuri și sarcini AI care necesită înaltă performanță.

Capacitate de stocare crescută

Cererea tot mai mare de dispozitive de stocare de mare capacitate este determinată de gestionarea fișierelor de dimensiuni mari, editarea clipurilor video de înaltă calitate și cerințele jocurilor de ultimă generație. Pentru a satisface nevoile de stocare tot mai mari din ziua de astăzi, 990 EVO Plus oferă o capacitate amplă cu un model de 4 TB, depășind limitele modelului 990 EVO. Modelul 990 EVO Plus este echipat cu sistemul inteligent Samsung TurboWrite 2.0, modernizat pentru performanțe maxime, oferind viteze rapide de transfer al fișierelor și întârzieri reduse.

Compatibilitate cu software-ul Samsung Magician

Software-ul Samsung Magician prezintă o suită de instrumente de optimizare pentru o mai bună funcționalitate a tuturor SSD-urilor Samsung, inclusiv a 990 EVO Plus. Atunci când schimbă SSD-ul, utilizatorii pot eficientiza ușor și sigur procesul de migrare a datelor. În plus, Samsung Magician protejează datele valoroase, monitorizează starea de sănătate a unității și oferă o optimizare personalizată a performanței.

Specificații SSD Samsung 990 EVO Plus

Samsung 990 EVO Plus
Foto: Samsung

Sursa: Samsung Electronics

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult