Telefoanele Huawei pierd suportul pentru aplicațiile Android. Compania își va dezvolta propriul sistem de operare

28.06.2024
Telefoanele Huawei pierd suportul pentru aplicațiile Android. Compania își va dezvolta propriul sistem de operare

Telefoanele Huawei vor pierde suportul pentru aplicațiile Android. Producătorul chinez va renunța la Android Open Source și va dezvolta un sistem de operare propriu.

Huawei va renunța complet la aplicații pentru Android odată cu noua versiune a HarmonyOS, pe care o denumește HarmonyOS Next. Potrivit Android Authority, noua versiune a sistemului de operare de la Huawei a fost prezentată în această săptămână la HDC 2024, conferința pentru dezvoltatori a companiei. HarmonyOS Next va lăsa în urmă proiectul Android Open Source și va fi construit pe arhitectura personalizată a Huawei.

Decizia Huawei va aduce cu sine o serie de consecințe. După ce au pierdut suportul pentru aplicațiile Google în urmă cu câțiva ani din cauza sancțiunilor economice, dispozitivele Huawei vor pierde acum complet suportul pentru aplicațiile Android. Un mare avantaj al utilizării proiectului Android Open Source este compatibilitatea cu aplicațiile Android. Dezvoltatorii pot modifica AOSP după cum consideră de cuviință, dar beneficiază în continuare de lista lungă de aplicații construite pe arhitectura AOSP.

Huawei va migra către un sistem de operare propriu

Din moment ce HarmonyOS este construit pe AOSP, poate descărca și instala aplicații Android. Acest lucru se va schimba atunci când HarmonyOS Next va fi lansat cu arhitectura proprietară de la Huawei. Dezvoltatorii vor trebui să porteze kernel-ul și sistemul Hongmeng și se pare că acest proces este în desfășurare din 2023, dar nu este clar câte aplicații sunt disponibile pe HarmonyOS Next în acest moment. Compania spune că aplicațiile populare din China rulează nativ pe noul sistem de operare.

Din cauza sancțiunilor aplicate de SUA și de alte guverne, telefoanele Huawei nu au mai reprezentat o alternativă atât de bună pentru oamenii din afara Chinei. Acest lucru devine și mai flagrant acum că aplicațiile Android nu vor mai putea fi folosite odată ce HarmonyOS Next va fi lansat oficial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult