Anunţat în anul 2007, calendarul de lansare „Tick-Tock” presupunea înnoirea ofertei de procesoare odată la 18 luni, fiecare „Tick ” sau „Tock” corespunzând lansării unui nou concept de arhitectură, respectiv optimizarea performanţelor prin trecerea la un proces de fabricaţie mai eficient. Din păcate începând cu anul 2014 acest calendar nu a mai putut fi respectat, ciclurile de lansare trecând de la anunţarea unor arhitecturi de procesor complet noi la simple actualizări pentru designul existent. Complicând şi mai mult lucrurile, trecerea de la nodul de fabricaţie pe 22 nm la cel de 14 nm s-a dovedit mai dificil de pus în practică şi costisitoare decât era anticipat, iar saltul la procesul de fabricaţie pe 10 nm este amânat până spre finalul anului 2017, dacă nu apar alte probleme pe parcurs.
Oficializând ceea ce a devenit o situaţie de facto, Intel înlocuieşte calendarul „Tick-Tock” cu un aşa numit „Process-Architecture-Optimization cycle„, un ciclu de împrospătare a produselor întins pe o durată de timp mult mai mare.
Astfel, durata de folosire a procesului de fabricaţie pe 14 nm se prelungeşte de la o medie de 18 luni la peste 2 ani, procesul de fabricaţie pe 10 nm urmând să fie păstrat cu diferite grade de optimizare timp de cel puţin 3 ani. În acest timp, vom aveam parte de mai multe „împrospătări” ale ofertei de procesoare, punând în aplicare diverse optimizări le nivelul procesului de fabricaţie şi microarhitectura de procesor, aducând creşteri moderate de performanţă şi ameliorarea consumului de energie.
Pentru început, actuala familie Skylake de procesoare Intel va primi un upgrade numit Kaby Lake, realizat folosind acelaşi proces de fabricaţie pe 14 nm. Un alt upgrade numit Cannonlake, pregătit pentru a doua jumătate a anului 2017 va face trecerea la procesul de fabricaţie pe 10 nm, urmând ca abia în anul 2018 să avem procesoare Intel bazate pe un design (microarhitectură) complet nou.