Western Digital introduce versiunea de 8 TB a SSD-urilor sale pentru gaming

Western Digital introduce versiunea de 8 TB a SSD-urilor sale pentru gaming
Foto: Western Digital

WD a adăugat în tăcere versiunea de 8 TB a SSD-urilor NVMe din familia sa populară și rapidă WD Black SN850X.

Familia SN850X este printre cele mai rapide unități disponibile pentru gaming. Compatibile cu orice computer cu un port M.2 2280 NVMe sau PlayStation 5, aceste unități folosesc TLC 3D NAND pentru capacități de stocare impresionante și viteze mari de citire/scriere. Ele folosesc magistrala PCIe 4.0 a computerului sau s PlayStation-ului, includ un radiator și au opțiuni pentru iluminare RGB.

Anterior, SN850X era disponibil în capacități de 1TB, 2TB și 4TB. Dar recent, WD a adăugat versiunea de 8 TB a SSD-urilor sale pentru gaming, cu un preț de 850 de dolari fără radiator. Heatsinkul va costa încă 50 de dolari.

Western Digital introduce versiunea de 8 TB a SSD-urilor sale pentru gaming

Modelul de 8TB se compară cu alte opțiuni din serie. Oferă viteze de citire ușor mai lente, de 7.200 MBps, comparativ cu cele de 7.300 MBps oferite de opțiunile mai mici. Totuși, viteza de scriere este aceeași, de 6.600 MBps. De asemenea, modelul de 8TB oferă 1.200K IOPS pentru viteza de scriere aleatorie, comparativ cu 1.100K IOPS pentru variantele mai mici.

Privind la SSD-urile NVMe de 8TB concurente, noul WD Black este cu siguranță unul de urmărit. SSD-ul de gaming de 8TB al Nextorage costă la fel ca cel de la WD, dar are viteze de citire și scriere aleatorie mai lente. Oferta similară a Sabrent este mai scumpă, dar nu egalează SN960X în ceea ce privește viteza, potrivit Tom’s Hardware.

Pentru cei care își doresc un SSD NVMe cu 8TB de stocare și sunt dispuși să plătească prețul, această opțiune WD Black ar putea fi exact ceea ce trebuie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ştefan Trepăduș este blogger din 2009, abordând subiecte legate de cultură și de tehnologie. După un an petrecut într-o agenție de social media și doi ani în presa locală, el s-a reîntâlnit cu domeniile mai dragi inimii lui, știința și tehnologia, în cadrul grupului Gândul Media Network. citește mai mult