Ce însemnă, de fapt, numele Google? Utilizatorii au rămași surprinși de semnificație

13.06.2024
Ce însemnă, de fapt, numele Google? Utilizatorii au rămași surprinși de semnificație

V-ați întrebat vreodată de la ce vine Google? După 30 de ani, unii utilizatori au fost surprinși să afle de la ce vine cu adevărat denumirea celui mai populare motor de căutare.

După ce aproape 30 de ani a fost cel mai popular motor de căutare, oamenii abia află ce reprezintă, de fapt, numele Google. Este cel mai popular motor de căutare, iar aplicații precum Gmail sunt folosite de miliarde de oameni, plus că nu trebuie să uităm de unde provine sistemul de operare Android.

Google a fost fondat de oamenii de știință Larry Page și Sergey Brin, în timp ce aceștia erau studenți doctoranzi la Universitatea Stanford din California, în septembrie 1998. De atunci, Google a transformat complet modul în care folosim internetul. Google a devenit mai mult decât un motor de căutare, având în portofoliu nenumărate servicii și aplicații, chiar și o gamă întreagă de telefoane.

Ce înseamnă Google?

Când Page și Brin au început proiectul în 1996, motorul de căutare era cunoscut sub numele de „Backrub”. Acest lucru se datorează faptului că era concentrat exclusiv pe backlink-uri, spunând utilizatorilor de unde provin informațiile. Motorul de căutare a fost, de asemenea, menit să spună utilizatorilor ce site-uri web sunt de încredere pe anumite subiecte și, ulterior, să le clasifice în consecință.

Un an mai târziu, cei doi au decis că trebuie să schimbe numele platformei, iar restul este istorie. Google este, de fapt, o scriere greșită pentru Googol, termen ce descrie numărul 1 urmat de 100 de zerouri. Astfel, stând și contemplând la un nume potrivit, unul care să arate capacitatea de indexare a unei cantități uriașe de date.

Sean, un coleg doctorand, a sugerat numele de googolplex, dar Larry a răspuns cu forma scurtă „googol”. Deci, cu numele decis, tot ce le mai trebuia creatorilor să facă era să vadă dacă domeniul era disponibil. Se pare că aici a intervenit o „problemă, deoarece a căutat după „google.com” și a văzut că domeniul era disponibil. Numele a fost pe placul lor, astfel că pe 15 septembrie 1997, google.com a devenit realitate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult