De la glumă la fenomen global: Povestea oului care a bătut recordul pe Instagram

24.09.2024
De la glumă la fenomen global: Povestea oului care a bătut recordul pe Instagram
Sursa foto: 6ABC

O poveste neobișnuită a captivat lumea internetului în 2019.

Acum cinci ani, un simplu ou reușea să detroneze cele mai mari vedete ale Instagram-ului, devenind imaginea cu cele mai multe aprecieri din istoria platformei.

Cum a început totul

Chris Godfrey, un om obișnuit care lucra în publicitate, a aflat că Kylie Jenner deținea recordul pentru cea mai apreciată postare de pe Instagram.

Împreună cu doi prieteni, el și-a propus să vadă dacă poate doborî acest record cu ceva cât se poate de banal: o fotografie cu un ou.

„Ne-am gândit că ceva atât de universal și simplu ar putea fi suficient de măreț pentru a bate acel record”, își amintește Godfrey.

De la idee la fenomen viral

Pe 4 ianuarie 2019, contul @world_record_egg a postat prima imagine cu următorul text: „Hai să stabilim împreună un record mondial și să obținem cea mai apreciată postare de pe Instagram. Să batem recordul actual deținut de Kylie Jenner (18 milioane)! Putem face asta”.

În doar nouă zile, poza a strâns peste 50 de milioane de aprecieri, în comparație cu cele 19 milioane ale vedetei americane.

Reacții internaționale

Succesul oului a luat prin surprindere întreaga lume.

Andrew Essex, CEO și fondator al companiei creative Plan A, a descris fenomenul ca fiind „un eveniment complet bizar”.

Godfrey însuși a recunoscut că succesul a fost „o întâmplare care a captat atenția lumii”.

Dar povestea nu s-a oprit aici. În curând, au apărut noi imagini pe același cont, de data aceasta cu oul începând să crape.

Un mesaj mai profund

S-a dezvăluit în cele din urmă că totul făcea parte dintr-o campanie de publicitate pentru Mental Health America.

Într-o reclamă difuzată în timpul Super Bowl 2019 pe Hulu, oul a „postat” următorul mesaj: „Recent, am început să mă crap. Presiunea exercitată de social media mă afectează”.

Mesajul continua cu un îndemn la conștientizare și sprijin pentru sănătatea mentală: „Dacă și tu te confrunți cu probleme, vorbește cu cineva. Împreună putem trece peste asta”.

Recordul deținut de poza cu faimosul ou a fost ulterior depășit de o fotografie cu Lionel Messi celebrând victoria Argentinei la Cupa Mondială din 2022.

Sursa: UNILAD

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult