Ştiai că săptămâna aceasta este "Săptămâna gadgeturilor tale pe go4it.ro" ? Ce înseamnă asta? E simplu. Tu ne trimiţi un articolaş cu ce gadgeturi ai prin casă sau ce gadgeturi foloseşti în viaţa de zi cu zi, împreună cu părerile tale personale despre ele, iar noi promitem că ele vor apărea pe site. Când? La sfârşitul acestei săptămâni, într-un colaj realizat din cele mai bune materiale de la voi. Cine poate trimite articole? Oricine, atât timp cât are ce prezenta şi are o atitudine pertinentă. Unde poţi trimite materialele? Pe această adresă de mail: Ca observaţie, vă rog să trimiteţi materiale care să respecte regulile gramaticale ale limbii române literare. Ele pot fi însoţite desigur şi de poze. Cum articolul vă poate apărea pe site, un nume e şi el necesar, alături de o poză (aceasta e opţională…) a voastră. Nu uitaţi, aveţi şansa să apăreţi pe go4it.ro !!! |
Până să mă apuc de redactarea acestui articol nu mă consideram un „gadgetar”, însă pe parcurs mi-am dat seama că tind a fi un mic maniac al acestor echipamente. Îmi plac şi nu cred că îmi va trece vreodată atracţia către gadget-uri. Un prim astfel de echipament a fost calculatorul, însă nu este cel de suflet.
My preciousss…
Canon EOS 400D. De când am echipamentul în cauză chiar am început să aud din partea prietenilor expresii de genul: „maniacule”, „da’ mai scoate şi tu bani cu ală” etc. Îşi face treaba cu brio, dar se poate şi mai bine, acesta fiind începutul gamei DSLR de la Canon. Drumul e lung până la un Canon EOS-1Ds Mark III.
L-am achiziţionat cu obiectivul standard, 18-55mm, cel mai slab din întregul portofoliu Canon. A apărut rapid un obiectiv fix, Canon 50mm F1.8 şi ulterior Tamron 28-75 mm F2.8. Dacă pun la socoteală filtrele aferente fiecăruia, un acumulator şi un kit de curăţare de praf al aparatului, parcă le dau dreptate prietenilor când îmi spun maniac. Am o portiţă de scăpare: hobby-urile nu se discută. În curând va veni şi un blitz extern pentru 400D, să îi văd atunci ce expresii vor mai născoci.
Samsung – de voie, de nevoie
În ceea ce priveşte televizorul am fost obişnuit de mic cu modele mari. Întâmplarea, ghinionul sau fericirea (chiar nu ştiu cum să o denumesc) a făcut ca televizorul să se strice. Imediat mi-am zis că e rost de un nou gadget. Şi cum CRT-urile nu mai sunt la modă, am zis să intru în pas cu moda HD. Noroc că l-am găsit la „super-ofertă” căci altfel nu deţineam acum un LCD TV Samsung de 82cm. E acceptabil, nu perfect, căci modelele cu contrast mai mare de 3000:1 sunt mult prea scumpe.
Telefonul – doar de vorbit
În telefon văd doar simplul echipament de vorbit: trebuie să se audă clar şi tare, să îl ţină acumulatorul, să fie subţire şi să arate a telefon. Nokia E50 pare să le îndeplinească aproape pe toate, mai puţin autonomia, maximum 4 zile. Chiar dacă este dotat cu sistem de operare serios (Symbian) îl folosesc aproape exclusiv ca telefon şi poate ceva jocuri cam o dată pe lună, ceea ce nu îi pune în evidenţă toate calităţile. Poze face, filme de asemenea, are şi player MP3, dar nu le folosesc. Evident, puteam rămâne cu un 3310, dar modelul este depăşit moral.
Cu PC-ul a început totul
În ultimii ani mă tot întreb cum ar fi arătat viaţa mea dacă nu mă întâlneam cu calculatoarele acum mai bine de 10 ani? Căci de la primul sistem, un 286, a pornit atracţia către IT&C.
Actualul PC are la bază are un procesor dual core de la AMD, cu ceva memorie RAM pe lângă el, nu prea multă, doar 1 GB. Se descurcă şi în jocuri cât de cât, dar nu în cele de ultimă generaţie. Prea mare atenţie nu îi mai acord calculatorului, este o simplă interfaţă între mine şi Internet, văzut prin ecranul de 17” al unui vechi CRT. PC-ul este secondat de un sistem de boxe 5.1 pe care le am de aproape trei ani şi cărora nu le-am găsit înlocuitor pe categoria lor de preţ. Jazz Speakers 9940B îmi oferă exact cât am nevoie, 200W, suficienţi pentru a acoperi zgomotele de bormaşină cu care mă delectează vecinii aproape în fiecare weekend.
Viitoare „proiecte”
Exceptând blitz-ul pentru 400D, următorul gadget serios va fi o consolă, aspect luat în calcul la achiziţionarea LCD TV-ului. Am ajuns la concluzia că este mai ieftin să cumperi o consolă şi un LCD TV, decât să investeşti periodic în componente pentru a te putea delecta pe PC cu ultimele jocuri. Pe primul plan se află Sony PlayStation 3, urmat de Microsoft Xbox 360 Elite, în timp ce Nintendo Wii iese din discuţii. În principal datorită lipsei spaţiului din cameră, căci Wii este o consolă cu adevărat interactivă, iar în plus, grafica jocurilor ei lasă de dorit.
Recunosc, îmi plac gadget-urile, însă nu doar deţinerea lor, ci utilizarea lor. Din acelaşi motiv nu am player MP3, pentru că nu l-aş folosi. Sună ciudat pentru un pasionat de gadget-uri să nu deţină şi nici să nu-şi dorească un iPod. Cam aceasta este colecţia mea de gadget-uri, iar pe a ta o aşteptăm alături de câteva cuvinte la [email protected].
Gadgeturile celorlalţi redactori go4it.ro |