Aproape oricine are sau îşi doreşte un smartphone în ziua de azi, dar această poftă după telefoane inteligente ar putea fi depăşită peste câţiva ani de jucăriile sexuale, din ce în ce mai complexe, mai performante şi mai atractive.
Studiul vine ce-i drept din Marea Britanie, acolo unde apetitul pentru astfel de gadgeturi este mai crescut în comparaţie cu alte state europene.
Cifrele vin să susţină această ipoteză: piaţa de jucării erotice valorează în prezent aproximativ 250 de milioane de lire sterline, în vreme ce la nivel global este estimată la 400 de milioane de lire.
Dacă în privinţa telefoanelor inteligente bărbaţii sunt cei care dictează evoluţia, când vine vorba de jucării sexuale putem spune că femeile sunt cele „păcătoase”.
Seriale de succes precum „Totul despre sex” au modificat percepţia asupra acestui gen de gadgeturi. Femeile, iniţial reticente cu privire la utilizarea jucăriilor sexuale, au devenit mai libertine după ce s-au regăsit în pielea personajelor din serial.
Mai mult decât atât, celebrităţi precum Gwyneth Paltrow şi Jane Fonda au vorbit deschis despre excentricităţile şi provocăriile din relaţiile amoroase, influenţând admiratoarele din întreaga lume.
Unele femei au ajuns să susţină, cu o puternică doză de misandrie, că nu văd de ce ar mai „apela” la un bărbat, câtă vreme au în geantă nişte dispozitive electronice fabuloase.
Jucăriile sexuale nu se mai găsesc acum doar la erotic shop, ci şi în farmacii, alături de clasicul prezervativ. Probabil că şi acesta a fost la început privit cu suspiciune, pentru ca acum să fie văzut mai mult decât un aliat împotriva bolilor cu transmitere sexuală şi împotriva sarcinilor nedorite.
Toate acestea, puse cap la cap, ne fac să credem că viitorul telefoanelor este pe… vibraţii.