În 1922, Albert Einstein se afla la Tokio, fiind cazat la Imperial Hotel Tokyo. Un curier i-a adus un mesaj, iar fizicianul a vrut să îi dea un bacşiş. Acesta l-a refuzat sau omul de ştiinţă nu a avut mărunţiş, nu se ştie exact. Einstein nu a vrut să îl lase să plece cu mâna goală. Astfel, i-a scris două mesaje pe foi de hârtie. Iată unul dintre acestea, în germană: „O viaţă liniştită şi modestă aduce mai multă bucurie decât o urmărire continuă a succesului însoţită de tulburări constante”.
Urmaşii curierului respectiv spun că fizicianul, care nu era încă o celebritate cunoscută în afara cercurilor ştiinţifice, i-a spus acestuia că este posibil ca acea notă să valoreze mulţi bani în viitor. Einstein a avut dreptate. Fizicianul urma să primească Premiul Nobel pentru Fizică, iar după aceea faima lui a continuat să crească.
Nota a fost cumpărată la licitaţie de o persoană din Europa în schimbul a 1,56 milioane de dolari. Organizatorii se aşteptau să obţină pe document între 5.000 şi 8.000 de dolari.