O imagine Google Street View devine indiciu într-un caz de dispariție

O imagine Google Street View devine indiciu într-un caz de dispariție
Foto: Google Street View

O imagine Google Street View ar putea oferi un indiciu important într-un caz de persoană dispărută.

Arelie Garcia, în vârstă de 25 de ani, din California, a dispărut pe 22 septembrie 2022. Ea a încetat să mai răspundă la mesajele text de la familia sa și nu s-a prezentat la locul său de muncă, la un dealer auto local.

După ce au fost alertate autoritățile, s-a descoperit că Arelie a plecat de acasă la ora 6:30 dimineața, dar nu purta îmbrăcămintea obișnuită de lucru. Ea trebuia să fie la serviciu la ora 7:30 și i-a trimis un mesaj surorii sale, Veronica, pentru a-i spune „bună dimineața”.

„Bună dimineața. Îmi este dor de tine și de micuțul meu. Te iubesc!”, a scris Arelie, referindu-se la fiul Veronicăi, Davian (care este și finul Areliei).

Deoarece nu a ajuns la muncă, echipa a contactat-o pe Eli Mendoza, cealaltă soră a Areliei, pentru a-i spune că sunt îngrijorați. Surorile au încercat să-i trimită mesaje și să o sune pe Arelie, dar și-au dat seama că mesajele lor nu erau livrate.

Ar putea o imagine Google Street View să rezolve un caz de dispariție?

Însă într-o întorsătură incredibilă de situație, o imagine Google Street View i-a oferit acum poliției indicii despre ceea ce s-ar fi putut întâmpla în acea dimineață. Sistemul a făcut o fotografie în ziua în care Arelie a dispărut, imagine care arată Honda ei roșie abandonată pe coastă. Poliția crede că imaginea a fost făcută la aproximativ trei ore după ce vehiculul a fost lăsat acolo.

Imaginea a fost descoperită de Veronica, care a folosit aplicația Find My Phone pentru a localiza dispozitivul Areliei. Mașina a fost găsită încuiată, dar telefonul, cheile și portofelul Areliei erau în interior.

Dar Arelia nu era nicăieri. După descoperire, poliția și-a petrecut zile întregi căutând indicii, dar nu a reușit să găsească nimic semnificativ.

„A fost ca un film de groază de când s-a întâmplat. Parcă ar fi un coșmar”, a spus Veronica.

Unde a fost văzut autoturismul ultima dată înainte de a fi abandonat?

Între timp, detectivul Arras Wilson a adăugat: „Am căutat practic 6 kilometri la nord de locul unde a fost găsită mașina și 6 kilometri la sud. Deci fiecare golf, fiecare plajă, fiecare traseu, fiecare cotitură, totul a fost cercetat și nu a existat nicio indicație a prezenței Areliei”.

După analizarea vehiculului, poliția a confirmat că scaunul șoferului era împins mai în spate decât l-ar fi avut Arelie de obicei.

Familia a spus că dacă ar fi fost în drum spre muncă, nu ar fi trebuit să fie în zona în care a fost găsită mașina. Deși Arelie trebuia să fie la muncă, un al doilea video arată mașina trecând pe lângă un magazin în jurul orei 7:30; magazinul este la aproximativ 20 de minute de coasta unde a fost descoperită mașina.

În ciuda filmărilor și a imaginilor, geamurile mașinii erau prea întunecate pentru a vedea cine era înăuntru sau dacă Arelie era singură.

În timp ce căutarea continuă, familia Areliei crede că ea încă este undeva, acolo, scrie Unilad.

„Credem în inimile noastre că încă este acolo, undeva, cu siguranță”, a spus Veronica.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ştefan Trepăduș este blogger din 2009, abordând subiecte legate de cultură și de tehnologie. După un an petrecut într-o agenție de social media și doi ani în presa locală, el s-a reîntâlnit cu domeniile mai dragi inimii lui, știința și tehnologia, în cadrul grupului Gândul Media Network. citește mai mult