Oamenii află abia acum de la ce vine denumirea Wi-Fi

Oamenii află abia acum de la ce vine denumirea Wi-Fi
Foto: Shutterstock

66% din populația lumii are acces la internet, conform Statista. Dar câți știu de la ce vine denumirea Wi-Fi?

5,35 miliarde de oameni folosesc WiFi zilnic la nivel global. Fie că este vorba de muncă sau de navigarea pe rețelele sociale, WiFi este cu siguranță foarte util.

Și, deși majoritatea dintre noi avem acces la internet, mulți nu știu de la ce vine denumirea Wi-Fi. Așa cum se întâmplă cu internetul și în special cu rețelele sociale, au existat multe presupuneri bune despre ce ar putea însemna.

Felul în care este scris face ca majoritatea oamenilor să creadă că este o prescurtare pentru ceva. O explicație discutată pe internet este că WiFi este un joc de cuvinte legat de Hi-Fi și wireless fidelity. Veți fi totuși surprinși să aflați că WiFi nu înseamnă de fapt nimic.

„Wi-Fi nu înseamnă nimic. Nu este un acronim. Nu are nicio semnificație”, a explicat Phil Belanger, membru fondator al Wi-Fi Alliance.

Cum a apărut denumirea Wi-Fi?

Deci, dacă nu înseamnă nimic, cum a apărut denumirea Wi-Fi? Se pare că WiFi a fost creat de firma de marketing Interbrand, care a fost însărcinată cu mult timp în urmă să creeze un nume memorabil. Termenul tehnic pentru acesta era IEEE 802.11, care nu este tocmai atrăgător.

Așadar, atunci s-au discutat idei și echipa s-a decis în final asupra numelui WiFi. O listă de zece nume a fost alcătuită înainte de asta, WiFi fiind câștigătorul final.

„Am propus numele Wi-Fi deoarece clienții ne-au spus că asemănările cu conceptul deja bine înțeles „hi-fi”, prescurtarea pentru ‘high fidelity’, i-a ajutat să înțeleagă conceptul. Numele reflectă că, chiar și fără cabluri, Wi-Fi oferă o conexiune de înaltă calitate, fără pierderi, oriunde te duci”, a spus Interbrand.

Cu toate acestea, conform lui Belanger, există mult mai multe motive pentru care oamenii cred că WiFi este legat de wireless fidelity.

„Singurul motiv pentru care auziți ceva despre Wireless Fidelity este că unii dintre colegii mei din grup erau speriați. Nu înțelegeau brandingul sau marketingul. Nu-și puteau imagina folosirea numelui Wi-Fi fără a avea un fel de explicație literală”, a explicat el.

„Așa că am făcut un compromis și am fost de acord să includem sloganul ‘The Standard for Wireless Fidelity’ împreună cu numele”, a adăugat acesta, citat de Unilad.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ştefan Trepăduș este blogger din 2009, abordând subiecte legate de cultură și de tehnologie. După un an petrecut într-o agenție de social media și doi ani în presa locală, el s-a reîntâlnit cu domeniile mai dragi inimii lui, știința și tehnologia, în cadrul grupului Gândul Media Network. citește mai mult