O instanță din Germania i-a interzis unui cofetar să mai facă fursecuri care includ rumeguș, potrivit Juris.de, un site de justiție din orașul Losheim.
Potrivit sursei citate, cofetarul respectiv, al cărui nume nu a fost făcut public, are o afacere în care livrează dulciuri direct la locuințele clienților. Sortimentul cu rumeguș era produs de către acesta de 20 de ani.
Instanța a decis că acesta nu este un ingredient potrivit pentru a fi consumat de oameni. „Aceste fursecuri nu trebui să ajungă în lanțul de distribuție de alimente deoarece nu sunt sigure și nu sunt potrivite pentru consumul uman”, a transmis instanța.
Cofetarul susține că a informat autoritățile încă din anul 2004 în legătură cu ingredientul neobișnuit folosit, dar că nu a primit niciun răspuns. Acesta susține că folosește rumeguș „microbiologic” ca înlocuitor pentru făină. Furnizorul este, potrivit lui, un retailer de produse naturale.
Citește și: Păianjenii duși în spațiu au țesut pânze eficiente, dar a fost necesar un „ingredient” neașteptat
Furnizorul a declarat, în instanță, că rumegușul este un „produs vegetal”. Procesul a început în 2017, când inspectorii ai autorităților i-au interzis cofetarului să mai vândă produsele disputate.
Antreprenorul va face apel la decizia instanței la curtea de apel din Baden-Württemberg.
Nu este prima dată când o asemenea „făină” este folosită în alimentație. În secolul 18 a fost produsă, în Europa, pâine „low cost” care includea rumeguș, potrivit The Cornucopia Institute, o organizație din SUA.
Sursa: DW
CITEȘTE ȘI: