În zonele din Canada afectate de incendii, un startup folosește drone pentru a planta copaci rapid și cu costuri reduse. Aparatele de zbor sunt mult mai eficiente decât oamenii, fiind capabile să planteze 40.000 de copaci în 30 de zile.
Dronele aparțin startup-ului Flash Forest, care și-a propus ca până în 2028 să planteze, folosind această tehnologie, un miliard de arbori. Eficiența dronelor în acest domeniu este binevenită. Potrivit organizației Intergovernmental Panel on Climate Change, omenirea trebuie să planteze o suprafață de pădure de dimensiunile Statelor Unite pentru a limita încălzirea globală la doar 1,5 grade Celsius.
Trebuie, de asemenea, să stopăm despăduririle. În acest moment, pierderile nete ale planetei sunt de șapte miliarde de arbori în fiecare an.
Citește și: O dronă care culege fructe a primit finanțare și intră în producția de serie
Dronele firmei Flash Forest sunt pilotate de oameni. Cei mai buni vor ajunge să plaseze 50.000 de semințe pe zi. Prin comparație, cel mai bun lucrător ar putea pune în sol, manual, 1.500 de semințe.
Semințele sunt lansate în capsule speciale, care conțin toate elementele necesare – un mix proprietar de substanțe și elemente – pentru a le asigura succesul. Acestea germinează, astfel, cu câteva săptămâni mai repede decât în mod natural.
Dronele folosesc un sistem pneumatic cu care lansează capsulele, care se înfig în sol.
După Canada, firma se va extinde în Hawaii, unde urmează să planteze 300.000 de copaci. Programe pilot mai sunt programate pentru Australia, Columbia și Malaezia.
Flash Forest from Studio 549 on Vimeo.
Flash Forest nu este singurul startup de acest fel. O companie din SUA, numită DroneSeed, a dezvoltat drone capabile să reîmpădurească suprafeţe de mari dimensiuni, dar şi să împrăştie substanţe pentru a elimina bolile care afectează copacii.
Sursa: Fast Company