Este inteligența artificială sfârșitul search-ului pe Google?

27.06.2024

Cunoscutul antreprenor român Andrei Pitiș a fost invitat în episodul doi al podcastului „Update Go4it” găzduit de colegul nostru Cosmin Aioniță. Au fost abordate mai multe teme în cadrul discuției, iar inteligența artificială a fost una dintre ele. Pericolele majore pe care aceasta le poate reprezenta pentru noi toți dacă nu este folosită cum trebuie nu sunt deloc de ignorat.

Poate AI să ofere răspunsuri inteligente pe bandă rulantă?

În cadrul dialogului dintre Cosmin și Andrei Pitiș, una dintre concluziile la care a ajuns antreprenorul român a fost că AI-ul trebuie privit cu o doză sănătoasă de scepticism. Nu tot ce ne răspunde ChatGPT la întrebările noastre existențiale trebuie musai luat de bun. Inteligența artificială nu este sinonimă cu o persoană reală care are o experiență considerabilă de viață și coloană vertebrală.

Andrei Pitiș, fondator și CEO al Simple Capital, a punctat apoi un alt lucru interesant legat de AI. Majoritatea credem că aceasta ne va oferi răspunsuri inteligente la absolut toate întrebările pe care i le punem. Dar ce ne facem dacă greșește și cum ne dăm seama că a făcut-o?

Search-ul pe Google vs inteligența artificială

Ni s-a tot spus, încă de la începuturile ei, că inteligența artificială va înlocui în curând search-ul pe Google. Cu toate acestea, Andrei Pitiș este de părere că te poți baza în continuare mult mai ușor pe un motor de căutare decât pe AI. De ce? Simplu: Google a creat un algoritm foarte bun care verifică autenticitatea și veridicitatea informațiilor de pe Internet în timp real. Un algoritm de învățare profundă care poate realiza o varietate de sarcini de procesare a limbajului natural nu se va putea compara cu cel folosit de Google și rivalii săi. În prezent, nu există date care să indice că acest lucru se va întâmpla în viitorul apropiat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult