Analiștii financiari preconizează vânzări “monumentale” pentru iPhone 16. Care este motivul

10.07.2024
Analiștii financiari preconizează vânzări “monumentale” pentru iPhone 16. Care este motivul
Foto: Shutterstock

Analiștii companiei de investiții Wedbush se așteaptă ca vânzările Apple să crească semnificativ odată cu lansarea gamei de smartphone-uri iPhone 16. Aceștia numesc “monumentală” cererea pentru iPhone 16, acest ciclu de upgrade urmând să fie justificat de introducerea, în aceste telefoane, a funcționalității AI (Apple Intelligence).

Wedbush își bazează estimările pe propriile verificări realizate asupra lanțurilor de aprovizionare din Asia. Conform analiștilor, în China s-a înregistrat cea mai drastică creștere negativă pentru vânzările iPhone dintr-un trimestru, fiind așteptată însă luna septembrie pentru ca vânzările sa explodeze, odată cu lansarea familiei iPhone 16.

Wedbush a menționat că, în eventualitatea în care Apple ar implementa funcționalitatea AI Apple Intelligence pe toate cele 2,2 miliarde de dispozitive active comercializate de companie, ar deveni un veritabil “gatekeeper” în acest domeniu, cu un monopol greu de egalat. Totuși, celor de la Wedbush pare să le scape informația oficială conform căreia Apple Intelligence va funcționa doar pe o gamă restrânsă de dispozitive Apple. De asemenea, Apple Intelligence nu va fi disponibil în Uniunea Europeană, deci modelele iPhone 16 s-ar putea să nu fie la fel de atrăgătoare pentru publicul european.

Dacă ar obține supremația în domeniul inteligenței artificiale, analiștii estimează că Apple ar putea să-și licențieze tehnologia, pentru ca alte companii să o poată integra în produsele lor. Pentru Apple, o astfel de mutare ar putea aduce, conform Wedbush, o creștere a veniturilor anuale cu 10 miliarde de dolari.

Sursa: GSMArena.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult