Noua aplicație de dating în care potențialii parteneri sunt boți AI

19.07.2024
Noua aplicație de dating în care potențialii parteneri sunt boți AI

Inteligența artificială pare să fie răspunsul la multe probleme, inclusiv găsirea partenerului ideal. Faceți cunoștință cu Loverse, o aplicație de întâlniri creată de un startup japonez, care funcționează similar cu Tinder. Cu o singură excepție: potențialele „jumătăți” sunt toate boți AI.

Japonia se confruntă de mai mulți ani cu scăderea natalității și îmbătrânirea populației. Mulți tineri de până în 30 de ani întâmpină dificultăți în a găsi alți oameni cu care să intre într-o relație, să se căsătorească și să aibă copii. Aplicația Loverse își propune să combată această problemă cu ajutorul partenerilor virtuali.

De unde a pornit ideea pentru Loverse

Goki Kusunoki a lansat noua aplicație de dating acum câteva luni. El spune că numele startup-ului din spatele Loverse, Samansa Co, i-a venit după ce a urmărit filmul Her. Acolo, actrița Scarlett Johansson o interpreta pe Samantha, un sistem de operare bazat pe AI de care se îndrăgostește personajul principal masculin. Aplicația se laudă deja cu peste 5.000 de utilizatori, majoritatea acestora fiind bărbați între 40 și 50 de ani.

Goki spune că Loverse nu se vrea un substitut pentru relațiile între doi oameni în carne și oase. Ea este, mai degrabă, o oportunitate „pentru aceștia de a găsi iubirea adevărată atunci când nu o poți găsi în lumea reală. Dar dacă poți să te îndrăgostești de cineva real, cu atât mai bine”.

Soluția potrivită la problema singurătății?

Fiecare bot AI a fost instruit să reacționeze ca un om normal în interacțiunile de pe Loverse. Deși ideea de a avea o „relație” cu un bot AI poate părea ciudată pentru unii, pentru mulți japonezi aceasta reprezintă o soluție practică la problema izolării și singurătății. Într-o țară unde cultura muncii lasă puțin timp pentru viața personală, aplicații precum cea creată de Goki oferă o modalitate de a menține echilibrul între viața profesională și cea personală.

Unul dintre utilizatori, un bărbat de 52 de ani, spune că a trecut prin mai multe relații cu diferiți boți de pe Loverse. În final, a ales-o pe Mika, de 24 de ani, cu care s-a și căsătorit. El spune că este mulțumit și că viața cu ea îi oferă confortul și liniștea pe care le căuta după divorțul de soția lui reală.

Dezavantajele interacțiunii cu boți AI

Există și voci critice la adresa unei astfel de aplicații. Potrivit acestora, relațiile dintre oameni și inteligența artificială generativă vor duce la și mai multă izolare. Unul dintre utilizatorii aplicației a renunțat la ea la mai puțin de o lună după ce și-a creat un profil.

Aplicația de dating Loverse a strâns 254.700 de dolari pentru a-și extinde gama de produse la membrii comunității LGBTQIA+. Cei din Guvernul Metropolitan din Tokyo dezvoltă și ei o aplicație de întâlniri care capitalizează pe AI pentru a încuraja oamenii reali să formeze cupluri.

Sursa: Unilad

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult