Apple amenință: Apple Intelligence nu va fi disponibil în țările Uniunii Europene. Reacția autorităților UE

22.06.2024
Apple amenință: Apple Intelligence nu va fi disponibil în țările Uniunii Europene. Reacția autorităților UE
Sursa foto: Apple

Apple vine cu o veste proasta pentru locuitorii Uniunii Europene: Apple Intelligence, funcțiile bazate pe inteligență artificială pregătite de companie pentru toamna acestui an, nu vor fi disponibile în cele 27 de țări care formează UE, deci nici în România. Alături de Apple Intelligence, nici alte două caracteristici noi promise pentru iOS 18 – iPhone Mirroring și îmbunătățirile aduse funcției SharePlay Screen Sharing – nu vor fi lansate în cursul acestui în UE, din cauza „incertitudinilor în privința alinierii la legislația Digital Markets Act” valabilă în țările ce fac parte din Uniunea Europeană.

Cerințele de interoperabilitate impuse de DMA (Digital Markets Act) ar putea să ne forțeze să compromitem integritatea produselor noastre și să riscăm astfel intimitatea și securitatea datelor utilizatorilor noștri.

– Fred Sainz, purtători de cuvânt Apple

Nu este pentru prima oară când „viziunea” Apple nu se împacă cu regulile impuse în țările UE prin legislația DMA, compania fiind amendată în primăvara acestui an cu 1,8 miliarde de euro din cauza faptului că împiedică utilizatorii să ia la cunoștință că ar putea plăti mai puțin pentru serviciile de streaming de muzică (dacă nu le-ar achiziționa prin App Store, ci ar prefera mijloacele puse la dispoziție direct chiar de către companiile care oferă aceste servicii).

Ca reacție la poziția Apple de a nu lansa Apple Intelligence în Uniunea Europeană, Thomas Regnier, purtător de cuvânt al UE, a trimis următorul răspuns către colegii de la The Verge:

Companiile clasificate drept „gatekeepers” [precum este Apple – n.r.] sunt libere să-și lanseze serviciile în Europa, atât timp cât respectă regulile noastre menite să asigure o piață concurențială corectă.

– Thomas Regnier, purtător de cuvânt al UE

Sursa: CNET.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult