Apple face pasul spre viitor: Siri cu integrare ChatGPT și funcții avansate

09.07.2024
Apple face pasul spre viitor: Siri cu integrare ChatGPT și funcții avansate

Acum câteva luni, Apple discuta despre cum Siri va trece printr-o serie de testări pentru a observa integrarea AI în acțiune. Tot atunci, s-a anunțat un look diferit pentru ajutorul de nădejde al posesorilor de iPhone, dar și funcții noi. Se pare că vom avea de așteptat până la anul pentru a ne bucura de câteva dintre ele. Îmbunătățirile promise vor aduce Siri la un alt nivel, oferind utilizatorilor o experiență mai intuitivă și mai eficientă.

Graba strică treaba: De ce amână Apple lansarea

Conform Bloomberg, lansarea serviciului Apple Intelligence planificată pentru această toamnă nu va include toate bunătățile promise de către americani. Întârzierea ar putea avea ca explicație dorința Apple de a se asigura că datele utilizatorilor rămân confidențiale și că nu vor fi folosite pentru a antrena inteligența artificială.

Un alt motiv pentru care nu vom vedea anumite funcții prea curând este că Apple nu vrea să se grăbească să scoată pe piață ceva doar ca să ia fața rivalilor. OpenAI, Meta și Alphabet sunt doar câteva dintre numele grele ale căror produse nu s-au ridicat la înălțimea așteptărilor la momentul lansării. Abordarea prudentă de până acum a companiei nu i-a costat nimic. Ba din contră: acțiunile au crescut la peste 3,4 trilioane de dolari. Deci de ce s-ar grăbi?

Serviciul Apple Intelligence: Funcții noi

Printre noutățile aduse de serviciul Apple Intelligence în 2024 se numără integrarea cu ChatGPT, care va aduce capacități conversaționale avansate. Se așteaptă și ca Siri să aibă un design nou, care îi va mulțumi până și pe cei mai cârcotași. Toate acestea sunt menite să facă interacțiunea cu asistentul virtual mai plăcută și mai eficientă.

Cu toate acestea, fanii Apple vor trebui să aibă răbdare până în 2025 pentru restul noutăților. Acestea vor include posibilitatea de a controla diferite aplicații cu vocile lor, dar și de a înțelege ce apare scris pe ecranul telefoanelor. Funcțiile avansate vor permite utilizatorilor să interacționeze cu dispozitivele lor într-un mod mai intuitiv, deschizând noi posibilități pentru utilizarea zilnică a tehnologiei.

Sursa: CNET

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult