Apple Intelligence ar putea ajunge și în Europa până la urmă, dar doar pe Mac-uri

07.08.2024
Apple Intelligence ar putea ajunge și în Europa până la urmă, dar doar pe Mac-uri
Sursa foto: Apple

Deși Apple Intelligence nu este momentan disponibilă în Uniunea Europeană, există indicii că situația ar putea să se schimbe. Cel puțin parțial. Conform unor observații recente, gigantul american ar putea introduce acest pachet, dar nu pe toate dispozitivele sale.

Apple Intelligence ar putea debuta pe MacBook-uri

Apple a declarat că lucrează cu autoritățile de reglementare pentru a aduce funcțiile bazate pe inteligența artificială în UE, dar nu există un angajament ferm. Totuși, se pare că ar urma o veste bună pentru utilizatorii europeni ai macOS 15.1 Sequoia: ei se vor putea bucura de Apple Intelligence până la urmă. Device-urile cu iOS 18 si iPadOS 18 mai au de așteptat.

Nu este nimic oficial, dar asta lasă să se înțeleagă notele de lansare pentru iOS 18.1 și macOS 15.1:

Sursa foto: 9To5Mac

Este important de menționat că, pentru a accesa pachetul bazat pe AI, utilizatorii europeni vor trebui să își configureze Mac-ul în limba engleză (SUA).

Motivul din spatele disponibilității selective a Apple Intelligence

Această discrepanță legată de țări ar avea legătură cu Legea privind piețele digitale (DMA) din UE. Aceasta a impus modificări semnificative pentru iOS și iPadOS, dar nu și pentru macOS. DMA a obligat Apple să permită alternative la magazinul lor de aplicații pe dispozitivele mobile. Din fericire, Mac-urile au fost excluse din discuție.

Apple a invocat preocupări legate de conformitatea cu DMA pentru a justifica absența funcției în UE. Totuși, având în vedere că Mac-urile nu sunt supuse acelorași cerințe stricte, există posibilitatea ca Apple să o introducă pe aceste dispozitive.

Perspective

Rămâne de văzut cum vor evolua discuțiile dintre Apple și autoritățile de reglementare europene și dacă această abordare diferențiată între platforme se va menține în viitor.

Sursa: 9To5Mac

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult