Apple Intelligence dă primele rateuri: mail-uri cu tentative de fraudă, marcate drept prioritare

06.08.2024
Apple Intelligence dă primele rateuri: mail-uri cu tentative de fraudă, marcate drept prioritare
Foto: Shutterstock

Conform anunțurilor oficiale ale Apple, funcțiile bazate pe inteligență artificială grupate sub denumirea Apple Intelligence vor fi disponibile pentru publicul larg începând cu lansarea sistemului de operare iOS 18.1, undeva în luna octombrie a acestui an (nu și în Uniunea Europeană). Totuși, beta testerii au primit deja acces la o versiune preliminară a iOS 18.1, descoperind astfel și primele probleme cu rutinele AI de la Apple.

Teoretic, Apple Intelligence ar trebui să fie integrat în mai multe aplicații uzuale, inclusiv în cea care gestionează e-mail-urile pe iOS. Cu ajutorul AI-ului, utilizatorii ar trebui să beneficieze de funcții utile, precum sortarea mesajelor în funcție de importanța acestora sau sumarizarea acestora pentru a le parcurge mai repede.

Totuși, în stadiul oferit beta testerilor, Apple Intelligence nu pare să fie capabil să facă diferența dintre mail-urile normale și cele dubioase, care conțin tentative de phishing. Conform mai multor utilizatori Reddit, filtrul care sortează mail-urile cu ajutorul AI-ul din aplicația Mail marchează e-mail-urile cu tentative de fraudă drept mesaje prioritare. Probabil, în acest moment, AI-ul este capabil să interpreteze doar textul acestor mail-uri, neluând în considerare adresele de e-mail de pe care au fost trimise sau alte elemente.

Apple Intelligence mail
Foto: icedout223 Reddit

Mesajele cu tentative de phishing au constituit mereu o problemă pentru aplicația Mail de la Apple, care nu era capabilă întotdeauna să le încadreze în categoria Junk/Spam și să le mute automat în acel folder. Totuși, Apple Intelligence le marchează acum drept e-mail-uri prioritare, încurajând utilizatorii astfel să le verifice. De aici și până la a cădea în capcana întinsă de aceste mesaje este cale scurtă, mai ales pentru utilizatorii fără cunoștințe aprofundate în acest domeniu.

Mai este încă destul timp până la apariția publică a Apple Intelligence, suficient încât Apple să corecteze aceste defecte evidente. De altfel, compania a afirmat că, în prima fază, iOS 18.1 va oferi o versiune beta de Apple Intelligence, deci, cel mai probabil, vor mai exista și alte probleme chiar și în octombrie, atunci când este programată această lansare. Să sperăm totuși ca nu atât de grave.

Având în vedere că aplicația Mail de pe iOS și iPadOS poate recunoaște deja adresele de e-mail verificate ale anumitor entități importante (precum cele ale corporațiilor cunoscute), probabil că identificarea corectă a e-mail-urilor de tip Junk/Spam va fi rezolvată până în momentul lansării Apple Intelligence.

Sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult