Asistentul virtual care n-a vrut să asiste: Peripeții cu Gemini la debutul oficial Pixel 9

16.08.2024
Asistentul virtual care n-a vrut să asiste: Peripeții cu Gemini la debutul oficial Pixel 9
Sursa foto: Google

În cadrul evenimentului „Made by Google” din acest an, asistentul AI Gemini, dezvoltat de Google, a întâmpinat dificultăți în timpul unei demonstrații live. Prezentatorii Dave Citron și Jess Carpenter au încercat să demonstreze noile capacități ale Gemini pe Android, dar au avut parte de un moment stânjenitor.

Care a fost scopul demonstrației

Inițial, totul părea să decurgă conform planului. Citron a luat un smartphone Galaxy S24 Ultra și a făcut o poză unui poster al cântăreței Sabrina Carpenter. Afișul conținea și data concertului pe care aceasta urma să-l susțină în San Francisco. El a cerut asistentului virtual să verifice dacă va fi liber în acea zi pentru a o vedea pe artistă live.

Cu alte cuvinte, scopul demonstrației era să arate cum asistentul poate să analizeze informațiile dintr-o imagine și să le integreze cu aplicații precum Calendar, Tasks și Keep pentru a oferi răspunsuri relevante.

Primele probleme

Cu toate acestea, la prima încercare, lucrurile nu au mers așa cum se aștepta toată lumea, inclusiv cei din sală. Gemini a încercat să proceseze cererea lui Citron, dar s-a blocat și a dat un mesaj de eroare. Nici a doua încercare nu a fost cu noroc. Prezentatorul a glumit, spunând: „Să vedem dacă spiritele demonstrației sunt cu noi în încăpere”.

În ciuda celor două eșecuri consecutive, el a decis să încerce din nou, de data aceasta folosind un dispozitiv de rezervă.

A treia oară-i cu noroc

În cele din urmă, la a treia încercare, Gemini a reușit să își îndeplinească sarcina, verificând calendarul și confirmând că Citron era liber în ziua concertului. Asistentul a setat apoi un memento pentru a verifica biletele mai târziu și a adăugat „espresso” pe lista de cumpărături. Celelalte cerințe au fost îndeplinite fără nicio altă problemă.

Rateurile în acest caz sunt inevitabile în timpul prezentărilor live. Tehnologia, oricât de avansată, poate fi, totuși, și imprevizibilă. Incidentul ne reamintește că, în spatele interfețelor aparent perfecte ale asistenților virtuali, există încă mult loc de îmbunătățire.

Evenimentul a continuat fără alte incidente majore, iar Gemini a reușit, în cele din urmă, să demonstreze de ce este considerat un pas important în evoluția asistenților bazați pe AI.

Sursa: Mashable

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult