Cum puteți manipula fotografiile, clipurile video și genera portrete cu Galaxy AI

16.10.2024
Cum puteți manipula fotografiile, clipurile video și genera portrete cu Galaxy AI
Foto: Samsung

Samsung a oferit detalii suplimentare despre cum utilizatorii pot folosi noile funcții adăugate suitei Galaxy AI pentru a se distra și a-și îmbunătăți fotografiile sau clipurile video realizate în vacanțe sau cu alte ocazii. Galaxy AI este disponibil pentru o varietate de dispozitive premium ale producătorului sud-coreean (inclusiv pentru seria Galaxy S24), însă, pentru a demonstra utilitatea acestor funcții, Samsung a utilizat mai recentele modele Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Flip 6.

Slow-motion pentru clipurile video deja înregistrate

În ideea că unele clipuri video vă plac atât de mult încât v-ați dori să le aveți și în varianta slow-motion, pentru a le conferi un efect dramatic suplimentar, Samsung oferă opțiunea Instant Slow-Mo, regăsită în aplicația Gallery de la Samsung. Aceasta utilizează inteligența artificială pentru a genera cadre suplimentare pentru clipul video, creând astfel iluzia foarte convingătoare că respectivul clip a fost filmat direct în slow-motion.

Pentru a folosi această opțiune, căutați în aplicația Samsung Gallery clipul video căruia doriți să-i aplicați efectul de slow-motion, deschideți-l și apoi atingeți prelungit ecranul pentru un preview. Varianta slow-motion a clipului poate fi apoi salvată și partajată pe rețelele de socializare.

Portrete generate cu AI

V-ați dorit vreodată o imagine de profil mai specială și niciuna dintre fotografiile pe care le aveți deja nu vă mulțumește? Acum puteți utiliza Portrait Studio, disponibil în secțiunea Photo Assist din aplicația Gallery de la Samsung, pentru a crea imagini portret complet noi, cu ajutorul inteligenței artificiale.

Este suficient să alegeți o fotografie a dvs. drept „model”, iar Portrait Studio va genera mai multe variante noi, în nu mai puțin de patru „stiluri artistice”: personaj din benzi desenate, desen animat 3D, pictură în acuarelă sau schiță.

Generează imagini desenând o schiță sau modifică-le pe cele deja existente

Prin intermediul funcției Sketch to Image, puteți genera întregi imagini de pe urma unei simple schițe desenate pe ecran. De asemenea, se pot aduce modificări și imaginilor deja existente, desenând rapid pe acestea elementele care ar trebui adăugate.

După selectarea unei imagini în aplicația Gallery de la Samsung, trebuie apăsat butonul de editare AI din mijlocul părții inferioare a imaginii, iar apoi selectat Sketch to Image. Aici, puteți desena sumar elementele pe care le-ați dori adăugate în fotografie, AI-ul urmând să ofere mai multe variante pentru imaginea finală.

Conform zvonurilor, dar și unor declarații mai puțin clare ale producătorului sud-coreean, Samsung ar putea începe să taxeze utilizarea anumitor funcții incluse în Galaxy AI din 2025. De asemenea, viitoarea versiune majoră One UI 7, bazată pe Android 15, urmează să aducă noi opțiuni bazate pe inteligența artificială, însă lansarea acesteia va mai întârzia.

Sursa: Samsung Mobile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult