Figure 02: Robotul umanoid dotat cu inteligență artificială și-a făcut treaba cu brio în uzina BMW unde a fost angajat

07.08.2024
Figure 02: Robotul umanoid dotat cu inteligență artificială și-a făcut treaba cu brio în uzina BMW unde a fost angajat
Sursa foto: Figure AI

Startup-ul Figure AI Inc. a prezentat recent cea de-a doua generație a robotului său umanoid, care a și  fost testat într-o uzină BMW din America. Figure 02 este mult îmbunătățit față de predecesorul model și marchează un pas important către obiectivul companiei de a comercializa roboți umanoizi pentru a lucra în fabricile auto din întreaga lume.

Nume grele ca Nvidia, Microsoft și OpenAI au investit deja sume generoase în Figure AI încă de la apariția startup-ului pe piață. În viitorul apropiat, robotul ar urma să fie introdus treptat în fluxul de muncă. Scopul lui va fi acela de a înlocui muncitorii umani pentru toate sarcinile repetitive.

Design

Figure 02 păstrează o figură similară cu cea a Figure 01, dar „pielea” are acum un finisaj negru mat. Dacă ne uităm cu atenție, aceasta ne duce cu gândul la o mașină sport rafinată, cu linii curbe și atrăgătoare.

Noul model are toate cablajele integrate în membre pentru ca acestea să fie protejate de accidente neprevăzute și să fie folosite multe ore într-un mediu industrial.

Bateria este acum integrată în toracele robotului și capacitatea ei a fost îmbunătățită cu 50% față de Figure 01. Robotul va putea funcționa mai mult timp, va fi mai agil, dar și mai stabil.

Mâinile arată acum aproape ca ale unui om în carne si oase. Datorită lor, robotul poate să ridice până la 25 de kilograme. Articulațiile brațelor, gâtului și capului sunt proiectate pentru a imita mișcările noastre. Astfel, robotul dă dovadă de o dexteritate și flexibilitate deosebite.

Capacități avansate și interacțiune vocală

Conform The Robot Report, Figure 02 aduce îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește interacțiunea vocală. Folosește un model de limbaj vizual integrat și șase camere RGB cu care observă lumea din jurul său. Sistemul de procesare AI triplu, senzorii și microfoanele integrate îl ajută să poarte conversații complexe cu oamenii și să realizeze sarcini fără niciun fel de ajutor.

Are o coordonare mână-ochi excelentă și poate să evite obstacolele cu succes.

Cum s-a comportat în uzina din Spartanburg

Conform BMW Group Romania, Figure 02 a „introdus cu succes părți din tablă în dispozitive specifice, care au fost apoi asamblate ca parte a șasiului”. Perioada de proba a noului angajat a durat câteva săptămâni.

Pe măsură ce tehnologia avansează, Figure 02 ar putea deveni un element esențial în fabrici și alte industrii. Startup-ul Figure AI este bine poziționat pentru a revoluționa modul în care sunt realizate muncile repetitive în întreaga lume.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult