Google transformă Circle to Search într-un asistent muzical. Adio, Shazam?

13.08.2024
Google transformă Circle to Search într-un asistent muzical. Adio, Shazam?
Sursa foto: Samsung

După ce TikTok a lansat o funcție care permite utilizatorilor să fredoneze, cânte sau să redea o melodie pentru a identifica o melodie și videoclipurile care o folosesc, a venit rândul funcției Circle to Search să facă la fel.

Google se pregătește să aducă o nouă funcționalitate pentru persoanele care vor să identifice o melodie, dar nu știu versurile sau numele artistului. Această nouă caracteristică va fi integrată în popularul instrument bazat pe AI pentru dispozitivele cu Android, făcându-l și mai util pentru utilizatori.

Ce este Circle to Search

Pentru cei care nu sunt familiarizați, aceasta este o funcție deja existentă pe anumite telefoane Android. Cu ajutorul ei, posesorii de telefoane pot să încercuiască obiecte sau persoane pe ecranele dispozitivelor, iar inteligența artificială va oferi detalii despre acestea în timp real.

Ce aduce nou actualizarea

Pe lângă cele enumerate mai sus, versiunea beta 15.32.36 va putea identifica și melodii de-acum încolo. Nu doar cele de la, să zicem, radio, ci și sunetele cântate sau fredonate de către utilizator. Cineva din echipa Android Authority a activat funcția în timpul testelor și a putut să se joace cu ea. Rezultatul, mai jos.

Cum va funcționa

Când activăm Circle to Search, lângă bara de căutare vom vedea o nouă pictogramă în formă de notă muzicală (pentru o identificare mai ușoară, este între Lens și Translate).

După ce este apăsată, se va deschide o interfață cu sceme de culori și textul „Redă, cântă sau fredonează o melodie”. După ce AI-ul recunoaște cântecul, vom fi redirecționați către o pagină de căutare Google. Acolo vom găsi toate informațiile necesare despre melodie.

Disponibilitate

Noua funcționalitate se dorește a simplifica procesul de identificare a melodiilor. Acesta va fi integrat direct în interfața de căutare Google, astfel că nu va mai fi nevoie să folosim, dacă avem dispozitive cu Android, aplicații ca Shazam.

Deși nu se știe data exactă de lansare, există speculații că Google ar putea oferi mai multe detalii la evenimentul de lansare Pixel din 13 august. Cu Android 15 la orizont, este posibil să vedem această funcție implementată în lunile următoare.

Sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult