OpenAI lansează SearchGPT: Motor de căutare cu inteligență artificială

26.07.2024
OpenAI lansează SearchGPT: Motor de căutare cu inteligență artificială
OpenAI

Dacă erați printre cei care așteptau cu sufletul la gură un motor de căutare cu inteligență artificială de la OpenAI, iată că avem în sfârșit unul. Posibil nou rival pentru Google Search și Bing? Rămâne de văzut.

Cum funcționează SearchGPT

OpenAI și-au botezat motorul de căutare SearchGPT. În loc să ofere doar site-uri web care ar putea răspunde la orice întrebare am avea pentru el, SearchGPT își propune să răspundă direct, citând sursele (inclusiv link-uri) de unde a obținut informațiile. Acesta are în spate GPT-4 și este, momentan, în faza de prototip. De asemenea, SearchGPT poate fi testat, deocamdată, de un număr limitat de persoane: 10.000. Există o listă de așteptare pe care puteți să vă înscrieți oricând doriți aici. Nu se știe deocamdată cât de mare este durata de așteptare.

SearchGPT: Interfață și cum funcționează

Cum este interfața lui SearchGPT, vă întrebați? La fel cu cea folosită de celebrul ChatGPT. În momentul în care vreți să căutați ceva, introduceți pur și simplu textul în SearchGPT și acesta va veni cu un răspuns bazat pe ce surse și link-uri relevante găsește online. Motorul de căutare poate furniza chiar și videoclipuri, poze sau grafice. În cazul în care răspunsurile nu v-au lămurit pe de-a-ntregul, puteți cere informații în plus. Asta deoarece motorul de căutare al celor de la OpenAI înțelege ce-i cereți să caute și se adaptează pentru a oferi exact ce doriți să aflați.

Să fie acesta momentul perfect ca să nu mai folosim Google doar pentru că SearchGPT oferă răspunsuri bazate pe AI? Depinde. Deoarece este încă în faza de testare, poate să dea rateuri și nu putem fi siguri că informațiile oferite vor fi mai bune decât cele furnizate de Google Search. În orice caz, OpenAI are planuri mari pentru SearchGPT: să-l integreze în ChatGPT. Vom avea răspunsuri la întrebarea anterioară după ce motorul de căutare va ieși din faza de testare.

Sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult