Samsung: Galaxy AI va fi disponibil pe 200 de milioane de dispozitive până la sfârșitul anului

12.07.2024
Samsung: Galaxy AI va fi disponibil pe 200 de milioane de dispozitive până la sfârșitul anului
Foto: Samsung

A fost o săptămână foarte aglomerată pentru cei de la Samsung, care, cu ocazia evenimentului Unpacked de la Paris, au lansat o serie de produse noi, precum noile smartphone-uri pliabile Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Flip 6, smartwatch-urile Galaxy Watch 7 și Galaxy Watch Ultra, căștile Galaxy Buds 3 și Galaxy Buds 3 Pro, dar și Galaxy Ring.

Mai mult, TM Roh, președintele diviziei de dispozitive mobile a celor de la Samsung, a anunțat pe scena de la Paris că suita de funcții bazate pe inteligență artificială Galaxy AI este pe cale să fie disponibilă pe 200 de milioane de device-uri, până la sfârșitul acestui an.

Evident, acest număr va fi atins luând în considerare toate exemplarele familiei Galaxy S24 comercializate la nivel global, noile Galaxy Z Fold 6 și Z Flip 6, dar și mai vechile flagship-uri Samsung din anii trecuți, care au primit update-uri ce includ Galaxy AI. Din păcate, aceste opțiuni AI vor rămâne gratuite doar pana la sfârșitul anului viitor (2025) și rămâne de văzut cum vor fi implementate funcțiile AI contra cost de către Samsung.

Cert este că includerea Galaxy AI pe toate aceste dispozitive Samsung ar trebui să le ofere sud-coreenilor un avantaj în disputa continuă cu rivalii de la Apple. Recent, analiștii de la Wedbush indicau că AI-ul va fi principalul motiv pentru care publicul larg va alege să facă trecerea la iPhone 16, prevăzând vânzări-record pentru aceste telefoane. Doar timpul va decide ce implementare de AI se va bucura de mai mult succes (Galaxy AI sau Apple Intelligence), un rol determinant urmând să-l joace numărul de dispozitive disponibile și capabile să ruleze aceste funcții.

Sursa: GSMArena.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult