V-a fost spart contul de YouTube? Google are un instrument care vă ajută să-l recuperați mult mai ușor și fără nervi

22.08.2024
V-a fost spart contul de YouTube? Google are un instrument care vă ajută să-l recuperați mult mai ușor și fără nervi

În era digitală în care trăim, securitatea conturilor online a devenit o preocupare majoră pentru utilizatori și companii deopotrivă. Google a făcut recent un pas important în această direcție, lansând un nou instrument, special pentru YouTube. Avem detalii mai jos.

Cei de la Google sunt conștienți că există un număr din ce în ce mai mare de incidente de hacking pe YouTube.

Instrumentul se bazează pe inteligența artificială

Numeroși creatori de conținut și nu numai și-au pierdut, de-a lungul anilor, accesul la propriile canale. Dacă aveți un cont pe această platformă și v-a fost spart, va fi mult mai ușor să vi-l recuperați.

Noul instrument de “depanare”, anunțat oficial pe site-ul de suport YouTube, folosește AI pentru a ghida utilizatorii prin procesul de recuperare. Dacă suspectează că le-a fost compromis contul, pot accesa noua resursă via Centrul de Ajutor YouTube.

Cum funcționează

Aici, vor fi ghidați printr-o serie de întrebări despre canalul lor, inclusiv despre eventuale modificări recente care n-au fost autorizate.

Apoi, instrumentul va analiza și va confirma (sau infirma) că respectivul cont chiar a fost compromis. Cu alte cuvinte, nu va mai fi nevoie să stați după o verificare amănunțită din partea echipei de suport.

Are și câteva limitări

Există, cum era de așteptat, câteva limitări: Google oferă această funcționalitate anumitor creatori și nu specifică exact criteriile de selecție. De asemenea, pentru moment, este disponibilă doar limba engleză.

O ipoteză ar fi că accesul este limitat inițial la conturile mai vechi și cunoscute în comunitate. Totuși, compania a promis că va extinde disponibilitatea pentru toți creatorii în viitor.

Ce să faceți dacă nu merge cum trebuie

Chiar dacă un cont a fost compromis, nu există garanția că instrumentul va putea verifica toate informațiile necesare. În cazul în care apar probleme, Google recomandă utilizatorilor să contacteze @TeamYouTube pe Twitter.

YouTube, care recent a depășit pragul de 10% din totalul audienței TV, se confruntă cu diverse provocări de securitate. Pe lângă conturi compromise, platforma a avut de-a face cu probleme precum canale care postează conținut inadecvat pentru copii.

Dacă se va dovedi eficient, noul instrument AI de la Google pentru YouTube ar putea deveni un model pentru alte platforme în lupta împotriva hackerilor.

Sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult