Synchron și OpenAI revoluționează comunicarea pentru persoanele cu tulburări neurologice

29.07.2024
Synchron și OpenAI revoluționează comunicarea pentru persoanele cu tulburări neurologice
Synchron

Pacienții cu paralizie vor putea să utilizeze, dar și să interacționeze, cu dispozitive digitale fără să-și folosească mâinile. Ajutorul vine de la companiile Synchron și OpenAI.

Synchron este cunoscută pentru dezvoltarea interfețelor creier-computer, sau ICC, pentru persoane cu tulburări neurologice. Echipa de-acolo a luat recent decizia de a integra OpenAI în platforma lor pentru a oferi o funcție nouă de chat. Aceasta permite utilizatorilor cu paralizie să folosească și să interacționeze cu dispozitivele lor digitale folosindu-și doar gândurile în loc să pună mâna efectiv pe acestea.

Ce rol joacă ChatGPT pentru pacienți

ICC-ul este implantat printr-o procedură minim invazivă și vizează două lucruri: îmbunătățirea comunicării și restabilirea autonomiei pentru persoanele cu deficiențe la membrele superioare. După ce asistentul virtual detectează și transmite intenția utilizatorului de a scrie, el începe să genereze prompt-uri textuale și contextuale în mod automat.

Tastarea mesajelor cuvânt cu cuvânt cu ajutorul unei interfețe creier-computer durează, încă, destul de mult. Totuși, prezența ChatGPT face comunicarea mai rapidă și mai ușoară cu ajutorul unui meniu special. Prin intermediul acestuia, implantul preia contextul relevant, cum ar fi ceea ce s-a spus ultima dată într-o conversație, și anticipează răspunsurile pe care o persoană ar putea dori să le dea.

GPT-40 și funcționalitatea pentru interfețele creier-computer

Există și un buton de reîmprospătare în cazul în care utilizatorului nu-i place niciunul dintre răspunsuri. În plus, AI-ul devine tot mai bun în a oferi răspunsuri care sunt mai în concordanță cu lucrurile pe care le-ar putea spune un pacient cu tulburări neurologice.

Recent, Mira Murati, directorul de tehnologie al OpenAI, a demonstrat actualizarea de primăvară pentru ChatGPT cu GPT-40. Chatbot-ul îmbunătățit a arătat trăsături umane, inclusiv o gamă de tonuri emoționale și abilitatea de a imita râsul. AI-ul a putut să răspundă la indiciile umane cu umor, iar fluxul conversațional a permis interacțiuni în timp real. În ciuda unor probleme ca întrebări interpretate greșit, demonstrația a evidențiat funcționalitatea îmbunătățită a GPT-40 și comportamentul său aproape uman.

Sursa: CNET

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult