Viitoarele „telefoane AI” de la Samsung ar putea arăta complet diferit de modelele Galaxy actuale

23.07.2024
Viitoarele „telefoane AI” de la Samsung ar putea arăta complet diferit de modelele Galaxy actuale

Samsung se concentrează pe AI ca principal pilon al viitorului dispozitivelor mobile. Deja rutinele Galaxy AI se regăsesc în majoritatea smartphone-urilor recente ale companiei, dar viitorul hardware produs de sud-coreeni “s-ar putea să fie complet diferit de telefoanele Samsung deja existente”, după spusele lui TM Roh, președinte al diviziei de dispozitive mobile de la Samsung.

De altfel, TM Roh a purtat o discuție cu cei de la Australian Financial Review și a afirmat, pentru această publicație, că “partea leului” din procesul de cercetare și dezvoltare a diviziei sale se concentrează pe așa-zisele “telefoane AI”.

Și totuși, dacă aceste dispozitive bazate pe AI vor fi diferite de telefoanele inteligente actuale, cum vor arată acestea? Roh a menționat că aceste telefoane AI ar urma sa fie mai “mobile”, nu neapărat mai mici; în ciuda dimensiunilor, acestea ar putea avea mai multe ecrane și mai mulți senzori activi.

Spre exemplu, modelele Samsung Galaxy S24 Ultra și Galaxy Z Fold 6 oferă suport pentru stylus-ul S Pen, o simplă schiță desenată cu ajutorul acestuia putând fi transformată într-o imagine detaliată cu ajutorul AI-ului. De asemenea, ecranele de dimensiuni generoase, cum sunt cele de pe telefoanele pliabile, ar putea fi mai potrivite pentru a afișa sesiunile de discuții și traduceri realizate cu ajutorul AI-ului.

De altfel, Samsung începe să includă și căștile lansate sub brand propriu în acest “tren” a cărui locomotivă este inteligența artificială, acestea oferind capabilități de traducere în timp real via AI. Pe lângă traduceri sau crearea și manipularea de imagini, rutinele AI pot fi utilizate pentru a genera text, a sumariza texte sau pagini de web deja existente sau pentru a edita și adăuga efecte pentru clipuri video.

Pe lângă telefoanele mobile inteligente ce includ funcționalitate AI, pe piață există și dispozitive în întregime bazate pe inteligență artificială, însă succesul și utilitatea acestora lasă de dorit, momentan. Așadar, doar viitorul va aduce răspunsurile în privința semnelor de întrebare ridicate de această direcție “complet diferită” pe care Samsung o urmărește în privința dispozitivelor bazate pe AI.

Sursa: GSMArena.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult