YouTube Music urmează să lanseze un rival pentru Spotify AI DJ

08.07.2024
YouTube Music urmează să lanseze un rival pentru Spotify AI DJ

YouTube Music pregătește un răspuns pentru AI DJ de la Spotify. Compania va lansa un asistent similar pentru a crea playlist-uri pentru utilizatori.

Spotify este un pionier atunci când vine vorba de integrarea inteligenței artificiale în platforma sa de streaming muzical. Cu ajutorul inteligenței artificiale, aplicație poate crea playlist-uri personalizate pentru utilizatori pe baza preferințelor acestora. Acum, YouTube Music se inspiră de la rivalul său și pregătește lansarea unei funcții asemănătoare, potrivit Android Police.

Un utilizator Reddit susține că a obținut acces la noua funcție experimentală „Ask for music any way you like” de la YouTube Music. Folosind-o, se pare că se deschide o fereastră de chat, unde introduceți o solicitare pentru muzica pe care doriți să o ascultați. Odată introdusă comanda, YouTube Music va genera apoi un post de radio cu ajutorul inteligenței artificiale.

O nouă funcție pe bază de AI va fi pusă la dispoziția utilizatorilor YouTube Music

Noua funcție pregătită pentru YouTube Music pare să funcționeze într-un mod similar cu AI DJ de la Spotify. Aceasta creează un post de radio personalizat folosind AI pe baza promptului oferit de utilizator. Spotify folosește, de asemenea, o voce AI pentru a oferi comentarii asupra selecțiilor. În prezent, această opțiune lipsește din noua funcție experimentală a YouTube Music.

În partea de jos, YouTube Music va afișa mai multe solicitări, în funcție de intrarea inițială, pentru a ajuta la rafinarea sugestiilor. Deoarece funcția este bazată pe inteligență artificială, Google observă că „acuratețea și calitatea sa pot varia”. Dacă vă place postul de radio AI generat, îl puteți salva în bibliotecă.

Noua funcție din YouTube Music nu este disponibilă la scară largă, dar acest lucru s-ar putea schimba în perioada următoare. Acest DJ alimentat de inteligența artificială ar putea fi găsit util de oamenii care vor să asculte muzică nouă, astfel că vor cere recomandări acestui asistent integrat direct în aplicație.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult