Cunoaștem cu toții motorul de căutare pe internet Google. Este cea mai simplă și mai rapidă metodă prin care poți să găsești pe internet orice informație, indiferent de domeniu, pentru că dispune de o bază de date uriașă, formată din miliarde de site-uri. Însă, de-a lungul timpului, Google a dezvoltat instrumente și unelte care ne ajută foarte mult în situații diverse și care ne dezvoltă. În acest material ne concentrăm pe 3 dintre acestea și îți vom spune la ce folosesc ele și cum să le utilizezi.
Google Translate (Google Traducere) este un instrument pe care Google l-a lansat în 2006 și care este perfecționat în permanență. Este un serviciu online de traducere complet gratuit, care te ajută să traduci din orice limbă cuvinte și texte. Follow Me recomandă acest tool și spune că te ajută să înveți engleza repede. Google translate este disponibil sub forma unui site și a unor aplicații de mobil disponibile pentru platformele Android și iOS, astfel că te poți folosi de el oricând. Serviciul este îmbunătățit în permanență prin intermediul voluntarilor care pot să verifice dacă traducerile rezultate sunt corecte sau pot traduce propoziții în limba lor. Este un tip de tehnologie care crește în permanență calitatea traducerilor, tocmai pentru că platforma este capabilă să învețe de la utilizatori.
Google Maps (Hărți Google) a fost lansat în 2005 și permite vizualizarea de hărți și fotografii făcute din satelit, printre altele. Serviciul este gratuit pentru utilizatorii necomerciali, iar geocoder-ul special interpretează adresele dintr-o țară în limba respectivă, serviciu disponibil în majoritatea țărilor europene, inclusiv România. Cu Google Maps poți explora orașe noi, te poți deplasa la o anumită destinație, pentru că permite marcarea unui drum. Aplicația pentru mobil a devenit foarte populară în rândul utilizatorilor de telefoane inteligente cu sistem Android. Poate să caute locații prin comenzi vocale, să afișeze starea traficului, să afișeze imagini din satelit, să se conecteze cu bordul unei mașini. Iar dacă ești pieton, îți marchează un traseu și îți dă indicații vocale despre direcție. Google Maps îți calculează durata unui traseu fie că te deplasezi cu mașina sau pe jos și îți arată ce mijloace de transport în comun poți să folosești pentru a ajunge într-un anumit punct.
YouTube este un instrument unde utilizatorii pot încărca sau pot vizualiza clipuri. A fost creat în 2005 de Chad Hurley, Steve Chen și Jawed Karim și achiziționat un an mai târziu de Google, care l-a perfecționat în permanență. YouTube este o bază de date video uriașă: găsești muzică, filme, știri, tutoriale, printre altele. Cu alte cuvinte, este un instrument pe care îl poți utiliza în scop de divertisment, dar și practic. YouTube te învață aproape orice – să gătești, să construiești, să te îmbraci, să-ți aranjezi părul etc. – pentru că descoperi conținut video care îți explică în detaliu aceste lucruri.
Însă Google are o listă întreagă de unelte utile pe care le vei descoperi aici.
Foto: Pexels