Sesizate mai întâi de utilizatori obişnuiţi cu interacţiunea obişnuită cu fanii abonaţi contului de Twitter, variaţii inexplicabile ale numărului de like-uri şi alte interacţiuni în cadrul reţelei de socializare au început să atragă atenţia, administratorii reţelei de socializare fiind suspectaţi că şterg în mod discreţionar like-urile acordate de utilizatori şi conturi de Twitter.
Prima dilemă este legată de modul în care anumiţi utilizatori au acordat like-uri pentru conţinutul pe care l-au apreciat, administratorii Twitter suspectând practici abuzive. În urma campaniei de curăţenie, unii dintre deţinătorii de conturi Twitter cu număr mare de abonaţi au raportat scăderi neaşteptate vizând numărul de like-uri primite, acuzând abuzuri din partea reţelei de socializare. Printre nemulţumiţi se numără şi Ann Coulter, un popular comentator al subiectelor cu temă politică din Statele Unite.
În încercarea de a elimina orice temeri privind afilierea politică faţă o facţiune sau alta, administratorii Twitter au precizat că neplăcerile semnalate se manifestă la nivel global, influenţând like-urile, reteet-urile şi notificările acordate pentru toţi utilizatorii reţelei. Compania nu a elaborat natura exactă a problemelor semnalate şi nici cât ar putea dura până la aplicarea unui eventual remediu. Cert este că majoritatea simptomelor par să fi dispărut după aproximativ o zi.
Chiar dacă ipoteza nu este confirmată în nici un fel, este posibil ca administratorii Twitter să fi testat doar anumite filtre menite să limiteze propagarea conţinutului de tip SPAM, experimente similare fiind întreprinse anterior şi pentru serviciul YouTube, alimentând teorii ale conspiraţiei privind afilierea politică a administratorilor reţelelor de socializare.