Luând forma unei cutiuţe prevăzute cu doi conectori ethernet LAN, Anonabox este instalat înaintea router-ului obişnuit folosit pentru conectarea la internet, acţionând pentru anonimizarea tuturor dispozitivelor conectate în reţeaua locală. Fără a necesita instalarea de software suplimentar, Anonabox filtrează conexiunea la internet prin reţeaua TOR, transferurile de date fiind securizate în mod transparent pentru dispozitivele conectate, utilizatorii putând accesa orice servicii şi aplicaţii fără a întâmpina probleme de compatibilitate sau parcurge alte etape de configurare.
Desigur, utilizatorii care vor să-şi protejeze intimitatea în mediul online pot face asta şi fără hardware specializat, instalând clientul software pentru reţeaua TOR. Însă metoda nu permite anonimizarea întregii conexiuni la internet şi necesită paşi de configurare în plus pentru folosirea anumitor aplicaţii, cum este clientul Skype sau web browser-ul Safari.
Prezentat ca un dispozitiv ce foloseşte hardware special conceput şi o platformă software dezvoltată în regim open-source, Anonabox a atras deja critici din partea unor specialişti în securitate, care pun la îndoială capabilităţile promise şi onestitatea dezvoltatorilor care au răspuns evaziv la întrebările primite. Însă toate acestea nu par să fi tăiat din entuziasmul utilizatorilor dornici să combată practicile agresive de supraveghere desfăşurate de guverne şi companii de publicitate, proiectul demarat în cadrul unui program Kickstarter adunând deja fonduri de peste 210000 dolari, mult peste suma de 7500 dolari ţintită iniţial. Doritorii pot comandat un exemplar Anonabox pentru suma de 51 dolari.
Din fericire cei interesaţi de protejarea intimităţii în mediul online au deja mai multe obţinui: telefoanele inteligente Geeksphone şi Blackphone pentru apeluri de voce şi mesagerie securizată, dispozitivul Onion Pi şi instrucţiuni pentru configurarea accesului la reţeaua TOR folosind routere deja existente pe piaţă.