De notorietate pentru obiceiul de a copia designul produselor vestice, companiile chinezești nu mai sunt luate în serios nici atunci când vin cu ceva original, cum sunt căștile OnePlus Buds.
Când vine vorba de importuri din China, șansele ca produsele ajunse în vamă să fie contrafăcute sunt destul de mari. Până la un punct, gestul autorităților americane de a confisca un lot de căști OnePlus Buds pare perfect scuzabil, produsul scos din cutie semănând foarte bine cu alternativa Apple AirPods, pe care încearcă să o concureze la un preț mai bun. Numai că OnePlus nu a încercat nici o clipă să ascundă identitatea produsului exportat, logoul companiei și numele OnePlus Buds fiind clar vizibile pe ambalaje.
Ignorând complet brandul chinezesc clar vizibil pe ambalaj, ofițerii Autorității Vamale chiar s-au lăudat cu captura făcută, distribuind pe Twitter poze cu presupusele căști Apple AirPods contrafăcute. Ridicând pe noi culmi gafa comisă, la 11 zile după presupusa captură, pe site-ul oficial al Autorității Vamale Americane a apărut și un comunicat de presă care laudă vigilența colegilor de la aeroportul internațional JFK, ilustrat cu aceleași poze în care apar căștile OnePlus Buds și presupusa valoare a transportului, estimată la 398000 dolari pe piața neagră.
Presupunând că nu este vorba de un gest intenționat de rea voință îndreptat împotriva OnePlus și prin extensie, asupra altor companii chinezești care își trimit produsele la export în Statele Unite, faptul că un lot de produse semnate de un brand recunoscut pe plan internațional primește eticheta „contrafăcut” și este reținut în sfidarea oricăror dovezi, pare complet inexplicabil.