Ce extensii Adblock mai putem folosi după update-ul Google Chrome?

19.08.2024
Ce extensii Adblock mai putem folosi după update-ul Google Chrome?

Noua actualizare Google Chrome a schimbat modul în care folosim extensiile în versiunile de desktop și Chromebook ale browserului. Odată cu trecerea la Manifest V3, multe extensii de tip adblock au devenit inutilizabile.

Actualizarea Google Chrome la Manifest V3 a fost catalogată de companie drept una care să îmbunătățească siguranța și eficiența popularului browser. Însă, chiar și așa, foarte mulți utilizatori și-au exprimat nemulțumirile, deoarece foarte multe extensii adblock foarte populare, precum uBlock Origin, nu mai funcționează cu noua versiune a Chrome, relatează PC World.

uBlock Origin a fost una dintre cele mai populare astfel de extensii, cu peste 30 de milioane de utilizatori la nivel global. Soluția pentru această problemă a fost, pentru unii dintre noi, să schimbe efectiv browserul. Însă, dacă nu vreți să renunțați la Google Chrome, există câteva extensii adblock pe care le puteți folosi, chiar și după noua actualizare.

4 adblockere care încă funcționează cu Google Chrome

Câteva astfel de extensii au fost actualizate pentru a fi compatibile cu Manifest V3. AdBlock Plus este, probabil, cea mai populară extensie de blocare a reclamelor pentru Chrome. Funcționează de peste 20 de ani și are una dintre cele mai bune configurații pentru blocarea completă a publicității pe web. AdBlock Plus dispune de toate funcțiile de bază și este suficient de configurabil pentru a satisface nevoile majorității utilizatorilor.

AdGuard este o altă alternativă pentru cei ce vor să folosească Google Chrome în continuare. Acesta are inclusiv o funcție care nu vă va lăsa să accesați site-uri dubioase, care ar putea să dăuneze computerului.

Ghostery este un adblocker și un serviciu care se axează pe blocarea trackingului și maximizarea confidențialității. Din păcate, dezvoltatorii spun că Manifest V3 va face acest lucru mult mai greu.

Nu în ultimul rând, există versiunea lite a lui uBlock Origin. Acesta menține cea mai mare parte a funcționalității extensiei originale, dar ar putea fi mai puțin eficient din cauza modului în care Manifest V3 funcționează.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult