Platforma iOS este în general considerată a fi foarte bine securizată, însă din când în când, din cauza unor dezvoltatori neatenţi sau din pură întâmplare, anumite atacuri pot afecta chiar şi utilizatorii de iPhone. În cazul de faţă, browser-ul Chrome pentru iPhone, dezvoltat de Google, este vulnerabil unui atac de tip phishing care poate să fure datele utilizatorilor creduli. Cei care folosesc Chrome pe iOS în acest moment ar trebui să folosească altceva, cel puţin temporar, până când problema este rezolvată.
Încă de la începutul lunii aprilie, s-a demonstrat că browser-ul Chrome de pe iOS este vulnerabil unor atacuri din partea grupului de hackeri eGobbler. Aceştia folosesc reclame de tip pop-up, care în mod normal ar trebui să fie blocate automat de browser pentru a trimite utilizatorii pe diverse pagini false, unde sunt invitaţi să îşi introducă numele de utilizator şi parola, pentru a intra în posesia unor premii.
Evident, premiile nu există, această metodă fiind folosită pentru a face rost de datele de pe diversele lor conturi, unde ar putea avea ataşate metode de plată sau detalii personale, acestea fiind „bunuri de valoare” pe piaţa neagră a internetului. Atacurile sunt relativ uşor de depistat, întrucât site-urile către care redirecţionează utilizatorii sunt pe domenii „.world”.
Se pare că de la începutul lunii aprilie, 500 de milioane de reclame false au fost servite către utilizatorii de iPhone care folosesc Google Chrome, conform unui raport Confiant, firmă de securitate online. Compania spune că a urmărit această situaţie încă de pe 6 aprilie şi a trimis o notificare către Google de pe 11 aprilie. Momentan, vulnerabilitatea în browser-ul Chrome nu a fost corectată.
Confiant promite că după ce Google va repara această problemă va explica şi va demonstra modul în care gruparea de hackeri eGobbler a putut să orchestreze aceste atacuri asupra browser-ului. Întrucât este perioada sărbătorilor pascale în SUA, atacurile de acest gen se înmulţesc de obicei în această perioadă. Majoritatea celor care sunt afectaţi de această problemă sunt din America, însă acest lucru nu înseamnă că utilizatorii din alte părţi ale lumii nu pot fi afectaţi. Dezistalarea aplicaţiei până când această problemă este corectată ar putea fi o idee bună.