Cum să te împrieteneşti cu persoane străine în reţelele de socializare

Cum să te împrieteneşti cu persoane străine în reţelele de socializare

Un grup de specialişti în calculatoare au pus la punct o strategie care permite internauţilor cu spirit de aventură să forţeze acceptul în lista de prieteni de la persoane complet străine, păcălind vigilenţa utilizatorului infiltrând mai întâi cercurile de prieteni din care face parte pentru a simula legături cu grupuri de persoane cunoscute.

Studiu: cum să te împrieteneşti cu persoane străine în reţelele de socializare

În mod normal, pentru a intra în contact cu un alt membru al reţelei de socializare preferate nu trebuie decât să trimitem o cerere de prietenie şi să aşteptăm acceptarea acesteia. Funcţia People You May Know din reţeaua Facebook ne ajută să găsim şi persoane aflate în lista de contacte a prietenilor pe care îi avem deja, dar ce-i de făcut când dorim cu tot dinadinsul să ne împrietenim cu cineva anume, iar persoana respectivă nu ne cunoaşte şi nu este înclinată să ne accepte cererea de prietenie?

Soluţia pare să fie un algoritm special, care permite utilizatorilor să aleagă o persoană cu care vor să se împrietenească, după care să urmeze o serie de sugestii pentru manipularea utilizatorilor aflaţi deja în cercurile de cunoştinţe ale persoanei vizate. Sugestiile de prietenie au ca scop apropierea sistematică de viitoarea victimă, formând mai întâi legături cu persoane din anturajul acesteia. Scopul final este păcălirea celui cu care vrem să ne împrietenim în a crede că facem parte din cercul său de cunoscuţi, obţinând suficientă încredere pentru a fi acceptaţi în lista de prieteni.

Care poate fi recompensa pentru efortul depus? Obţinerea de acces la albumele cu poze private, forţarea unei legături de prietenie în afara reţelei de socializare sau alte demersuri aflate la limita legalităţii.

Având în vedere potenţialul său pentru activităţi dubioase, este puţin probabil ca algoritmul să fie implementat ca o funcţie de sine stătătoare în reţelele de socializare. Totuşi, studiat în detaliu şi aplicat pas-cu-pas într-o formă simplificată de persoane bine determinate, algoritmul poate oferi rezultate similare dacă persoana vizată de atac nu are blocat accesul la propria listă de prieteni folosind opţiunile de confidenţialitate ale profilului de utilizator.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult