Promovată ca având suport pentru criptarea în sistem end-to-end a comunicaţiilor, Google Allo era lăudată ca fiind una dintre cele mai sigure platforme pentru mesagerie instant, la care putem apela pentru desfăşurarea de conversaţii în intimitate deplină. Google a revenit însă asupra declaraţiilor iniţiale, oferind lămuriri asupra modului de aplicare a tehnologiilor de criptare.
Astfel, doar sesiunile de chat desfăşurate în modul incognito beneficiază de suportul tehnologiilor de criptare. În schimb, toate mesajele instant circulate fără a folosi modul incognito sunt păstrate pe serverele Google în mod permanent, sau până când utilizatorii decid să le şteargă folosind setările disponibile în meniul aplicaţiei.
Potrivit Google, păstrarea unei copii permanente a mesajelor pe serverele companiei este necesară pentru buna funcţionare a funcţiilor Google Assistant, integrate cu serviciul Allo pentru a oferi răspunsuri la probleme chiar în timp ce tastezi. Existenţa unui istoric anterior al sesiunilor de chat îmbunătăţeşte experienţa de învăţare a sistemului de inteligenţă artificială, permiţând furnizarea de sugestii personalizate. Serviciul Google Assistant este şi motivul pentru care sesiunile obişnuite de chat nu sunt securizate la nivel de conexiune, accesarea mesajelor şi procesarea acestora folosind tehnologii AI nefiind posibilă din spatele unui sistem de criptare end-to-end.
Ramificaţiile asupra intimităţii utilizatorilor sunt evidente, existenţa unei arhive cu toate discuţiile purtate de utilizatori prin Google Allo transformă serviciul de mesagerie într-o resursă valoroasă pentru agenţiile guvernamentale de informaţii, care pot pune presiune asupra Google pentru acces la datele păstrate.