Google Bard, integrat cu serviciile Google. Acum, poți primi răspunsuri la solicitări Gmail, Docs, Drive

19.09.2023
Google Bard, integrat cu serviciile Google. Acum, poți primi răspunsuri la solicitări Gmail, Docs, Drive

La fel ca rivalul Chat GPT, AI-ul Google Bard a debutat ca un chatbot experimental, funcționalitatea sa fiind oarecum limitată în lipsa interconectării cu celelalte servicii Google.

Indicând atingerea unui nivel de maturitate ceva mai confortabil pentru Google, chatbot-ul Bard este de acum integrat cu contul de utilizator Google. Asta înseamnă că Bard poate răspunde la întrebările primite și folosind informații extrase din serviciile asociate contului de utilizator, precum Gmail, Photos, Docs și Google Drive.

De acum, chatbot-ul Google Bard nu se mai limitează doar la generarea de răspunsuri folosind informații extrase de pe internet. Cu noua integrare, îi poți cere lui Bard să facă lucruri precum să găsirea și rezumarea conținutul unui e-mail sau chiar să evidențieze cele mai importante puncte ale unui document pe care l-ai salvat pe Google Drive. Apoi, poți cere lui Bard să folosească acele informații în alte moduri, cum ar fi introducerea într-o prezentare sau crearea unui email care să includă informații rezumate din acel document.

Altfel spus, de acum există mult mai multe scenarii pentru folosirea serviciilor Bard, acomodate prin așa numite extensii dezvoltate de Google pentru a facilita integrarea cu aplicațiile și serviciile respective.  Noua funcționalitate este disponibilă momentan doar pentru limba engleză, însă Google dă asigurări că vor fi suportate și alte limbi de circulație, mai târziu.

Cât despre îngrijorările ridicate de deschiderea accesului la emailuri și documentele personale pentru AI-ul Bard, Google dă asigurări că nu le va folosi pentru a antrena versiunea publică a lui Bard și nici nu va permite propriilor angajați (responsabil cu supravegherea și dezvoltarea Bard) să le acceseze. De asemenea, nu ești obligat să activezi integrarea Gmail, Docs și Drive, dacă nu dorești acest lucru.

Google a anunțat, de asemenea, că chatbot-ul se va conecta și cu Maps, YouTube și Google Flights. Aceasta înseamnă că acum îi poți cere lui Bard să extragă informații despre zboruri în timp real, să găsească atracții din apropiere, să caute videoclipuri YouTube pe un anumit subiect și multe altele. Google va activa aceste trei extensii în mod implicit.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult