Google Search oferă o filtrare anti-malware de cinci ori mai bună decât cea a rivalului Bing

12.04.2013
Google Search oferă o filtrare anti-malware de cinci ori mai bună decât cea a rivalului Bing

Motorul de căutare Bing al celor de la Microsoft va împlini în curând vârsta de patru ani, însă toate eforturile depuse pentru îmbunătăţirea şi promovarea acestuia nu s-au reflectat într-o cotă de piaţă prea mare. Pe lângă faptul că Bing trebuie să se mulţumească cu locul secund şi o modestă cotă de piaţă de 4,2%, la o distanţă zdrobitoare de cele 88 de procente ale liderului Google Search, se pare că nici securitatea oferită utilizatorului nu este la înălţimea rivalului.

Conform AV-Test, cunoscuta organizaţie care întocmeşte şi publică regulat teste antivirus, filtrarea site-urilor care conţin malware a fost de cinci ori mai puţin eficientă în cazul Bing în comparaţie cu cea oferită de Google Search. Datele au fost colectate în perioada august 2011 – februarie 2013, AV-Test analizând 40 de milioane de site-uri care au apărut în listele de rezultate oferite de Google, Bing, Yandex, Blekko, Faroo, Teoma şi Baidu. Din acest număr consistent de pagini, doar 5000 au fost infectate cu malware, o cantitate surprinzător de mică, iar cele mai multe rezultate nedorite au fost livrate de motorul de căutare rusesc Yandex.

Rezultatele Google Search şi Bing au oferit legături către un număr similar de site-uri,  circa 11 milioane. În cazul Google, doar 272 dintre acestea conţineau malware, în timp ce Bing a oferit un număr de 1285 de site-uri periculoase, ceea ce înseamnă că şansele de infectare sunt de 0,0025%, respectiv 0,012% şi că filtrarea Google este de cinci ori mai bună decât cea oferită de Microsoft.

Chiar dacă procentele par insignifiante, nu trebuie uitat faptul că prin intermediul Google Search se efectuează circa 2 miliarde de căutări zilnic, ceea ce înseamnă că, mai devreme sau mai târziu, utilizatorul se va lovi de o astfel de pagină. Având o cotă de piaţă zdrobitoare, Google este ţinta predilectă pentru spam search în scopul propagării de malware, ceea ce face ca sarcina de filtrare să fie şi mai grea, iar performanţa descoperită, şi mai impresionantă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News